Signe sunnuntaina EFG London Jazz Festivalin lavalle

entry-image

Jazz Finland uutisoi aiemmin syksyllä Signen konsertista maineikkaalla brittifestivaalilla. Koko viiden yhtyeen Nordic Jazz Comets -showcase on saanut kiitettävästi huomiota paikallisten jazzalan ammattilaisten keskuudessa, ja myös Pohjoismaiden suurlähetystöt ovat lähteneet yhdessä tukemaan uusien pohjoismaisten bändien esiinmarssia. 

Pohjoismaiset lähetystöt järjestävät yhteistyönä ennen Nordic Jazz Comets -showcasea vastaanoton, johon osallistuu kymmenittäin paikallisia kulttuurialan ammattilaisia ja vaikuttajia, sekä pohjoismaisia toimijoita. Tilaisuus on hieno mahdollisuus sekä nuorille muusikoille, että taustatoimijoille tavata kansainvälisiä kollegoja ja esitellä uutta musiikkia Suomesta, Ruotsista, Norjasta, Tanskasta ja Islannista. 

Vastaanotto on osa Nordic Jazz Comets -projektin urakehitysnäkökulmaa. Tänä vuonna showcaseen ja projektiin osallistuvat 31 muusikkoa ottavat osaa Lontoossa myös JazzWorks-ammattilaisseminaariin. Seminaarissa on tarjolla jazzalan paneelikeskusteluiden ja presentaatioiden lisäksi myös muusikoillekohdistettu uraworkshop pienryhmäkeskusteluineen. Päivän päätteeksi muusikot pääsevät tutustumaan paikalliseen tuoreeseen jazztarjontaan BBC Young Talent -kilpailun finaalissa. 

Nordic Jazz Comets on pohjoismaisten jazzorganisaatioiden kaksivuotinen hanke, jota tukee Nordic Culture Point. Tänä vuonna tuotantokumppanina ovat EFG London Jazz Festival ja Serious Ltd. 

 

Kommentoi