Siirry pääsisältöön

Selma Juudit Alessandra Jazzliiton kiertueelle marras-joulukuussa

entry-image

Muun muassa Signe-kvartetista tutun laulaja-säveltäjä Selma Savolaisen luotsaama Selma Juudit Alessandra kiertää Suomea 8.–11.11. ja 29.11.–3.12.. Nuoren polven jazzhuipuista koostuva nelikko vierailee yhteensä yhdeksällä paikkakunnalla.

 

Laulaja Selma Savolaisen, pianisti Artturi Röngän, basisti Joonas Tuurin ja rumpali Jesse Ojajärven muodostama Selma Juudit Alessandra esiintyy Suomen Jazzliiton kiertueella marras-joulukuussa. Yhtye vierailee 8.–11.11. Outokummussa, Joensuussa, Oulussa ja Raahessa, jonka jälkeen kvartettia kuullaan 29.11.–3.12. välisenä aikana Kiteellä, Kuopiossa, Savonlinnassa, Jyväskylässä ja Espoossa.

Vuonna 2015 perustettu sähköinen nelikko julkaisi kansainvälistäkin huomiota keränneen Rubicon Songs -esikoisalbuminsa marraskuussa 2019. Konseptuaalisen pitkäsoiton kantavana teemana ovat Savolaisen kokemukset isänsä, pianisti Jarmo Savolaisen poismenosta ja surun kanssa aikuiseksi kasvamisesta.

Selma Juudit Alessandran indie-jazz yhdistää suvereenisti hienostunutta taidepoppia ja röyhkeää 70-luvun psykedeliaa – yhtymäkohtia voi löytää esimerkiksi Kate Bushin, Julia Holterin tai vaikkapa Weather Reportin musiikkiin. Laulun, vintage-kosketinsoittimien ja villiintyneen rytmisektion soundissa onkin paljon tuttua, vaikka enimmäkseen yhtye kulkee pitkin omia ennakkoluulottomia latujaan.

Kuuntele Rubicon Songs Spotifyssa (teksti jatkuu linkin jälkeen): spoti.fi/3nDwkaU

Selma Savolainen (s. 1993) on helsinkiläinen laulaja ja säveltäjä, joka tunnetaan mm. Signe-, Mine- ja Crystal Sound Project -yhtyeiden riveistä. Jazz-juurilta ponnistava, mutta genrepalettia laajasti hyödyntävä muusikko on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa, sekä kuuluu Betty Carter's Jazz Ahead -residenssiohjelman ja Banff International Workshop for Jazz and Creative Music -koulutusohjelman alumneihin. Yhtyeen muut jäsenet vaikuttavat mm. sellaisissa keskeisissä uuden sukupolven suomalaisissa jazz-kokoonpanoissa kuin JAF Trio, Bowman Trio, AR Quartet ja Koutus.

”Laulaja Selma Savolainen on eräänlainen Billie Holiday 2.0 tai milleniaali Saima Harmaja. Hänen lyriikoissaan ja tavassaan esiintyä on sellaista hätkähdyttävän rohkeaa, uudenlaista naisnäkökulmaa, joka tuo mieleen yhdysvaltalaisen Chris Krausin.”
– Katri Kallionpää / Jazzkeittiö, Helsingin Sanomat

Selma Juudit Alessandra
Selma Savolainen, laulu ja syntetisaattorit / Artturi Rönkä, Rhodes ja syntetisaattorit / Joonas Tuuri, sähkö- ja kontrabasso / Jesse Ojajärvi, rummut

www.selmasavolainen.com

Selma Juudit Alessandra Suomen Jazzliiton kiertueella
Ma 8.11. klo 18:00 Outokumpu, Kulttuuritalo Marita
Ti 9.11. klo 19:00 Joensuu, Kerubin sali
Ke 10.11. klo 19:00 Oulu, Voimala 1889
To 11.11. klo 19:00 Raahe, Raahesali
Ma 29.11. klo 19:00 Kitee, Kiteesali
Ti 30.11. klo 19:00 Kuopio, Hygge Bro
Ke 1.12. klo 19:00 Savonlinna, Kulttuurikellari
To 2.12. klo 19:00 Jyväskylä, Poppari
Pe 3.12. klo 17:30 Espoo, WeeGee

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun sekä ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto toteuttaa missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.

Kommentoi