Savoy JAZZFest on rytmimusiikin juhlaa

entry-image

Nelipäiväiseksi kasvanut Savoy JAZZFest tarjoaa kansainvälistä festivaalitunnelmaa Helsingin keskustassa 5.-8.3.2020. Tarjontaa monipuolistavat Hotel Havenin tiivistunnelmaiset jatkoklubit.

Vuonna 2019 ensimmäistä kertaa järjestetty Savoy JAZZFest oli menestys, ja tapahtuma järjestetäänkin tänä vuonna aiempaa laajempana. Festivaalin ohjelman ja viralliset jatkoklubit on kuratoinut tapahtuman taiteellinen johtaja, trumpetisti Jukka Eskola.

Tänä vuonna erityisen kirkkaina tähtinä loistavat naisartistit: Savoy JAZZFesteillä uuden levynsä julkaisua juhliva Suomen soul-kuningatar Johanna Försti, brasilialainen bossa novan perinteitä jatkava Joyce Moreno ja amerikkalainen jazzhuilisti Elena Pinderhughes. Ohjelma on rakennettu niin, että Savoy JAZZFesteiltä on jokaisen helppo löytää itselleen mieluisaa ohjelmaa. Perjantaina ja lauantaina yhdellä lipulla näkee kaksi konserttia. 

–Tapahtuman nimi kertoo kaiken oleellisen: Savoy JAZZFest tarjoaa kansainvälistä festivaalitunnelmaa aivan Helsingin keskustassa, ja huikean artistikattauksen lisäksi itse tapahtumapaikka tekee kokonaisuudesta erityisen. Savoy-teatteri on venuena riittävän iso, mutta silti intiimi. Puitteet huokuvat jazzin henkeä, tekniikka on ensiluokkaista ja Bar Havenin jazzjatkot odottavat aivan kulman takana, Eskola summaa.

–Festivaalilla kolutaan jazzin kaikkia laitoja mitään tyylisuuntaa vieroksumatta. Tässä tapahtumassa monipuolisuus on valttia: keikoilla kuullaan niin kuubalaisen musiikin, gospelin, hiphopin kuin bossa novankin sävyjä, jazzin syvää ydintä ja improvisoinnin merkitystä unohtamatta. Jatkoklubit ovat oma erityinen lukunsa: luvassa on ainutlaatuisia kokoonpanoja, loungetunnelmaa ja akustisia keikkoja, joissa musiikki tulee taatusti iholle.

Savoy JAZZFestin keikat, Savoy-teatteri
to 5.3. klo 19 Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez
pe 6.3. klo 19 Joyce Moreno & UMO Helsinki | Tom Harrell Infinity
la 7.3. klo 19 Adam Ben Ezra | Ricky-Tick Big Band & Elena Pinderhughes
su 8.3. klo 15 Johanna Försti: A Song to Sing

Torstain, perjantain ja lauantain konsertit alkavat klo 19.00. Sunnuntainen Johanna Förstin levynjulkaisukonsertti alkaa klo 15.00.

Katso hinnat täältä:  https://www.lippu.fi/artist/savoyjazz/

Jatkoklubit 5.–8.3.2020, Bar Haven
to 5.3. klo 22 alkaen: Aki Rissanen & Robert Ikiz IKIZAKI
pe 6.3. klo 22 alkaen: Joel Remmel Trio feat. Jukka Eskola
la 7.3. klo 22 alkaen: Jukka Perko & co, Parker 100v
su 8.3. klo 17.30 alkaen: Linda Fredriksson – Juniper
Jatkoklubeille on vapaa pääsy.

Savoy JAZZFest

Jazzmusiikin kansainvälistä ja kotimaista parhaimmistoa esittelevä Savoy JAZZFest järjestetään vuosittain maaliskuussa. Festivaalin ensimmäisen kolmivuotiskauden 2019-21 taiteellinen johtaja on trumpetisti Jukka Eskola.

Festivaalin pääyhteistyökumppanina jatkaa Hotel Haven, joka järjestää myös tapahtuman viralliset jatkoklubit. Hotel Havenista myös majoituspaketit festivaalikävijöille, lisätiedot täältä: https://bit.ly/2v4VkSy

 

Kommentoi