Siirry pääsisältöön

Ranskalainen David Chevallier trio kiertää Suomea elokuussa

entry-image

Kitaristi David Chevallierin johtama trio kiertää Suomea elokuussa. Ranskalaistrion kiertue jatkuu Suomesta Baltiaan, jossa yhtye esiintyy elokuun lopulla. 

David Chevallierin, basisti Sébastien Boisseaun ja rumpali Christophe Lavergnen vuonna 2013 perustaman trion musiikkia on kuvailtu mm. "kuvitteelliseksi folkjazziksi", ja yhtyeen ilmaisussa yhdistyvätkin herkullisella tavalla Chevallierin kitaroiden ja muiden kielisoittimien kansanmusiikinomaiset tekstuurit pitkään yhdessä soittaneen trion huippuunsa hiotuneeseen improvisointikykyyn.

“David Chevallier kartoittaa kokonaisen universumin, maalaten suurenmoisia maisemia ja harvinaisen elegantteja ja rohkeita linjoja sekä uskomattoman sujuvia fraaseja, kaikkiaan taiturillinen yhdistelmä kirjoitettua ja improvisoitua”, kirjoitti Felix Mariano Jazz Magazinessa trion Second Life -albumista (2017). Tätä edeltävä Standards & Avatars -levy (2014) keräsi aikanaan kriitikoilta ylistystä mielikuvituksellisista jazz-standardien uudelleentulkinnoistaan. 

Ensimmäistä kertaa Suomessa vierailevan yhtyeen sointimaailma muuntuu edelleen, kun se saa Helsingin, Kotkan ja Turun konsertteihin vieraakseen mm. Alder Egosta ja Bowman Triosta tunnetun trumpetisti Tomi Nikun. Yhdessä Nikun kanssa trio esittää tuoretta Curiosity-ohjelmistoaan, jonka innoittajina ovat toimineet ECM-levy-yhtiölle levyttäneet legendaariset kitaristit, kuten Ralph Towner, John Abercrombie, Pat Metheny ja Terje Rypdal – kaikki soittajia jotka ovat vaikuttaneet syvästi Chevallierin musiikillisen kielen muotoutumiseen jo teini-iässä. Curiosityn ensi-ilta kuultiin ranskalaisen yleisön edessä heinäkuussa 2021 belgialaisen trumpetisti Laurent Blondiaun kanssa ja seuraavat esitykset ovat Kotkassa 11.8., Helsingissä 16.8. ja Turussa 20.8. Tomi Nikkua kuullaan ranskalaisen trion kanssa myös arvostetulla Nevers D’Jazz -festivaalilla 11. marraskuuta.

Trio esiintyy lisäksi seitsemässä konsertissa 10.-18.8. – Vantaalla, Janakkalassa, Äänekoskella, Mäntässä, Porin Validi Karkia -klubilla, Savonlinnassa ja Joensuussa. Suomen konserttien jälkeen kiertue jatkuu Virossa ja Latviassa.

David Chevallier trio Suomessa 11.-20.8.2021
Ti 10.8. klo 19 Vantaa, Koivupää / Koivupää soi
Ke 11.8. klo 18 Kotka, Merikeskus Vellamo / Kotka Jazz*
To 12.8. klo 19 Janakkala, Keltainen talo / yhteistyössä Kumu-rumpujen kanssa
Pe 13.8. klo 19 Äänekoski, Wille olohuone ja keittiö
La 14.8. klo 19 Mänttä-Vilppula, Serlachius-museo Gösta / Mänttä-Vilppula Jazz & Blues
Su 15.8. klo 18 Pori, Raatihuone / Validi Karkia -Klubi
Ma 16.8. klo 19 Helsinki, Hakasalmen Huvila / jaZZanti*
Ti 17.8. klo 19 Savonlinna, Kulttuurikellari / Olavin Jazz
Ke 18.8. klo 19 Joensuu, Pakkahuone /Jazzkerho 76
Pe 20.8. klo 19 Turku, Turun konservatorio ja musiikkiopisto*
* David Chevallier trio Curiosity, kvartettina Tomi Nikun kanssa

David Chevallier trio 
David Chevallier, akustinen kitara, 12-kielinen kitara,  banjo, laptop
/ sähkökitara Curiosity -ohjelmassa
Sébastien Boisseau, kontrabasso
Christophe Lavergne, rummut

David Chevallier trio Curiosity
David Chevallier trio & Tomi Nikku, trumpetti

https://en.lesonart.net/trio
https://en.lesonart.net/curiosity
https://www.tominikku.com

Kiertueen tuotanto: Lune de trois
Kiertueen buukkaus ja managerointi: Vapaat äänet

Kuva: Philippe Anessault

Kommentoi