Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri julkaisee debyyttinsä Pori Jazzeilla

entry-image

Saksofonisti Pauli Lyytisen johtama ja Verneri Pohjolan tähdittämä kvartetti juhlistaa esikoislevynsä julkaisua Pori Jazz 2017 -festivaalien pääohjelmiston konsertissa 14.7.2017. 

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri teki musiikkiaan tunnetuksi jo syyskuussa 2016 Jazzliiton kiertueella ja kiilasi heti kiinnostavimpien uusien kotimaisten jazzbändien joukkoon. Eclipse Musicin julkaisema esikoislevy kantaa yksinkertaisesti nimeä I.  Finnvox-studiolla äänitetty albumi laajentaa konserttien ohjelmistoa entistä kiinnostavampaan suuntaan. Pori Jazz -julkaisukeikan lisäksi yhtye esiintyy myös Jazz Espan konsertissa 31.7. ja on jälleen kotimaan kiertueella syyskuussa 2017.

Pauli Lyytinen Magnetia Orkesteri on vahvasti improvisoiva, akustinen kvartetti, joka aloitti toimintansa keväällä 2015. Lyytinen sai inspiraation orkesterin perustamiseen trumpetti-saksofoni-kontrabasso-rummut instrumentaation kiehtovasta ja avoimesta soinnista. Juuri kyseisten soittajien valikoituminen yhtyeeseen –vahvojen omien tyylien lisäksi – oli jokaisen maanläheinen ja puinen soundi. Yhdessä kvartetti soikin odotetun täyteläisesti ja lämpimästi. Lyytisen sävellykset sekä tarjoavat otolliset puitteet jokaisen soittajan vahvuuksille että haastavat yhtyettä ottamaan haltuun myös entuudestaan tuntemattomia alueita.

Pauli Lyytinen (s. 1983) on aktiivinen suomijazzin eturiviin nousevan "kolmikymppisten sukupolven" edustaja. Vahvaäänisenä ja omaleimaisena saksofonistina tunnettu Lyytinen on tullut viime vuosina tutuksi mm. yhtyeistä Elifantree, Pauli Lyytinen Machinery, Kauhukakara, Equally Stupid, Raoul Björkenheim eCsTaSy ja Mikko Innanen 10+.

Verneri Pohjola on kansainvälisesti tunnetuimpia jazzmuusikkojamme, jonka viimeisin levytys Pekka on osoittautunut täysosumaksi niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Eero Tikkanen tunnetaan erinomaisena improvisoijana, joka on niittänyt mainetta mm. Mopo-yhtyeessä. Mika Kallio on puolestaan yksi keskeisimpiä jazzrumpaleitamme, jonka soittoa voi kuulla monien muiden yhtyeiden ohella esimerkiksi Verneri Pohjola Groupissa, Esa Pietilän yhtyeessä ja Mikko Innasen Gourmet -kokoonpanossa.
 

PAULI LYYTINEN MAGNETIA ORKESTERI 
Pauli Lyytinen - saksofonit
Verneri Pohjola - trumpetti
Eero Tikkanen - kontrabasso
Mika Kallio - rummut 

www.paulilyytinen.com

www.eclipse-music.net 

Kommentoi