Ovet auki Eurooppaan

entry-image

Jazz Finland International -sivuilla seurataan vuoden loppuun asti kansainvälistyviä toimijoitamme. Artikkelisarja jatkuu Aurora Hentusen haastattelulla, jossa Hentunen kertoo lisää Aurora Hentunen Quartetin ensimmäisestä ulkomaille suuntaavasta kiertueesta ja sen lähtökohdista. 

Amsterdamissa vaikuttavan nuoren pianisti-säveltäjä Aurora Hentusen luotsaamaa Aurora Hentunen Quartetia on kuvailtu yhdeksi suomalaisen jazzmusiikin nousevista nimistä. Yhtye julkaisi Second Spring -debyyttialbuminsa tämän vuoden huhtikuussa. Hentusen sävellyksissä kuuluvat vaikutteet muun muassa pohjoismaisesta jazzista sekä skandinaavisesta kansanmusiikista.  

Hentusen lisäksi yhtyeessä vaikuttavat trumpetisti Joona Kilponen, basisti Veli-Matti Silanterä sekä rumpali Ville Luukkonen. Kvartetin musiikki on otettu erittäin hyvin vastaan niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja yhtye onkin suuntaamassa syksyllä kiertueelle Alankomaihin.Pienoiskiertueella kvartetti esiintyy Den Haagissa, Delftissä ja Groningenissa.

”Klubeilla ja konserttisaleissa on molemmissa puolensa. Viihdymme klubeilla, joissa on mukava tunnelma ja kiinnostunut ilmapiiri”, Hentunen kertoo kiertueesta, jonka esiintymispaikoiksi valikoitui sattumalta jazzklubeja.

Alle kaksivuotias Aurora Hentunen Quartet ei ole aikaisemmin ulkomaankiertueille ennättänyt, vaikka yhtyettä on kysytty konsertoimaan Hollannissa jo useasti. Viime vuonna yhtye keskittyi levyn tekoon, joten vasta tälle syksylle avautui ensimmäistä kertaa mahdollisuus kiertueen toteuttamiseen. Hentuselle Keski-Euroopassa keikkaileminen ei ole vierasta, sillä hän on aiemmin kiertänyt Saksassa ja Hollannissa.

Yhtye on itse hoitanut konserttijärjestelyt niiden tahojen kanssa, jotka ovat aiemmin ilmaisseet kiinnostuksensa keikkoja kohtaan. Koska kaksi yhtyeen neljästä jäsenestä asuu Hollannissa, on Keski-Euroopan kiertueiden suunnittelu ja järjestäminen sieltä käsin helpompaa. ”Viime kesäkuun radio-haastattelu NPO:n Co Live -ohjelmassa herätti myös lisää kiinnostusta meitä kohtaan ja avasi ovia Euroopan suuntaan”, Hentunen mainitsee kiertueen lähtökohdista.

Kvartetilla ei kuitenkaan ole suinkaan tarkoitus kadota vain Euroopan markkinoille, vaan toiveena on saada kiertueita myös kotimaasta sekä löytää suomalaisia yhteistyökumppaneita. Yhtye onkin keikkaillut kiitettävän määrän Suomessa viimeisen vuoden sisään ja esiintynyt muun muassa Juuka Jatsaa -festivaaleilla kesäkuussa. Ennen Alankomaihin suuntaamista kvartettia voi nähdä vielä Imatralla ja Turussa.

”Keski-Euroopassa pohjoismaisella jazzmusiikilla on kysyntää ja se helpottaa myös meidän yhtyeemme esiinpääsyä. Toivomme tapaavamme oikeita ihmisiä, jotka uskovat meihin ja musiikkiimme, ja voisivat auttaa yhtyettä eteenpäin”, Hentunen kertoo yhtyeen tulevaisuuden haaveista. ”Unelmamme on saada jatkaa musiikin tekemistä omilla ehdoillamme ja jonakin päivänä ansaita elantomme sillä. Haluamme kehittyä ja kasvaa taiteellisesti loppuelämämme ajan.”

 

Aurora Hentunen Quartet

10.8.2018 Bar& Cafe Kuohu, Imatra

10.9.2018 Tiirikkala, Turku

25.9.2018 September Grote Markt, Den Haag

29.9.2018 Suomen merimieskirkko, Rotterdam

30.9.2018 Jazz Cafe Bebop, Delft

9.10.2018 Smederij, Groningen

 

Teksti: Sheri Toivomäki Kuva: Nichon Glerum

Onko sinulla ulkomaille suuntaava kiertue, tai onko artistisi mukana kansainvälisessä yhteystyössä? Teemme mielellämme aiheesta jutun artikkelisarjaamme, joten vinkkaa siitä meille osoitteeseen: press@jazzfinland.fi

edit. 20.9. lisätty konsertti 29.9. 

Kommentoi