OULUN MUSIIKKIJUHLAT 2018 – KUULOESTEETÖN FESTIVAALI

entry-image

28. Oulun Musiikkijuhlat järjestetään 11.–24.3.2018. Taiteen edistämiskeskus (Taike) on myöntänyt avustuksen Oulun Musiikkijuhlien Kuuloesteetön festivaali -hankkeelle. Festivaali pyrkii toteuttamaan yhteistyökumppaneiden avulla erilaisiin konserttiympäristöihin mahdollisimman toimivat ratkaisut kuuloesteettömyyden toteutumiseksi. Kuulolaitetta käyttävän henkilön kannalta oikein toteutettu ja säädetty induktiosilmukka on helppokäyttöisin ja yleisimmin käytetty kuulemisen apuväline, joka siirtää äänen suoraan kuulolaitteeseen. Hyvin toimiessaan induktiosilmukka tarjoaa selkeän ja laadukkaan kuulemisen kokemuksen. Julkisissakin tiloissa äänensiirtojärjestelmiä on edelleen valitettavan vähän. Niissä paikoissa, joissa järjestelmä löytyy, se on usein suunniteltu, asennettu tai säädetty väärin tai kytketty pois päältä.

Näihin epäkohtiin Oulun Musiikkijuhlat pyrkii projektissaan vastaamaan. Induktiosilmukat voidaan rakentaa myös väliaikaista käyttöä varten, joten festivaali yhteistyökumppaneineen toteuttaa sopivat ratkaisut myös konserttiympäristöihin, joissa ei ole kiinteää järjestelmää olemassa. Projektilla pyritään myös vaikuttamaan siihen, että mahdollisimman moneen konserttitilaan saataisiin jatkossa toteutettua kiinteästi asianmukaiset järjestelmät. Yhteistyökumppaneina toteutuksessa toimivat QLU Oy ja Laatukuuluu Oy.

Kaikki konserttipaikat tullaan testaamaan hankkeen aikana ja niihin toteutetaan kartat, joista ilmenee paras kuuluvuus kyseisessä konserttitilassa. Oulun Musiikkijuhlien tilaisuuksia järjestetään Madetojan salissa, Valvesalissa, Oulun kaupungintalon juhlasalissa, Galleria Harmajassa ja Vanha Paloasema Barissa.

Jokaisessa konsertissa on tarjolla kuulokkeita, joiden avulla huonokuuloiset pystyvät testaamaan omaa kuulokokemustaan, joista kerätään myös tietoa. Konserttien yhteydessä on infopiste, jossa kuulokkeet ovat jaossa. Infossa annetaan myös opastusta oikean paikan valinnasta konserteissa ja vastataan kysymyksiin. Projektista tiedotetaan myös Oulun Seudun Kuulo ry:n ja Kuuloliitto ry:n kautta. Kyselytutkimuksien tulokset ja hankeraportti julkaistaan
syksyllä 2018.

www.omj.fi

Kommentoi