Siirry pääsisältöön

Nuoria kykyjä YNJC-bändikilpailussa Helsingissä

entry-image

Pohjoismainen, nuorten jazzyhtyeiden Young Nordic Jazz Comets -showcase järjestetään Jazz Finland -festivaalin yhteydessä 18.9. Helsingissä. Suomen YNJC-edustaja valitaan toukokuun 17. päivä järjestettävässä bändikilpailussa Koko Jazz Clubilla.

Suomen edustaja syyskuussa pidettävään pohjoismaiseen YNJC-showcaseen valitaan Koko Jazz Clubilla lauantaina 17.5.2014. Suomen Jazzliitto on valinnut Suomen-karsintaan seuraavat nuoret lahjakkuudet:

Adele Sauros Quartet
(Adele Sauros - tenori- ja sopraanosaksofoni, Vili Itäpelto - piano, Kaisa Mäensivu - kontrabasso, Ville Luukkonen - rummut)

Elena & The Rom Ensemble
(Elena Mindru - laulu, Sampo Hiukkanen - viulu, Tuomas J. Turunen - piano, Eero Seppä - basso, Anssi Tirkkonen - rummut)

Johannes Sarjasto Quartet
(Johannes Sarjasto - alttosaksofoni, Artturi Rönkä - piano, Janne Tuovinen - basso, Joonas Leppänen - rummut)

Grantstand Quartet
(Lauri Vihro – kitara, Samuli Rautiainen – piano, Mikael Saastamoinen – kontrabasso, Sami Nummela rummut)

YNJC-kisassa kukin yhtye soittaa 15 minuutin setin, ja ammattilaisraati arvioi kunkin bändin suorituksen niin musiikillisesti kuin esiintymisen osalta. Nykyään pohjoismaisessa YNJC-showcasessa painottuvat taiteellisten lähtökohtien lisäksi yhtyeen valmius ja halu kansainväliseen toimintaan. Raati antaa esiintymisten jälkeen jokaiselle yhtyeelle henkilökohtaista palautetta. Illan päätteeksi Kokolla esiintyy myös viime vuoden YNJC-yhtye, Kadi Quartet.

Voittaja saa showcase-paikan lisäksi 1000 euron rahapalkinnon, sekä konsertin Jazz-Espalla lauantaina 2.8.2014, ja myös esiintymisen seuraavan vuoden Suomen YNJC-karsinnassa. Voittajayhtyeelle järjestetään myös valmennusta kv-toimintaan. Toiseksi tullut saa 700 euron rahapalkinnon, ja tuomaristolla on mahdollisuus jakaa myös 300 euron tunnustus ansiokkaalle solistille tai yhtyeelle.

Viidestoista pohjoismainen Young Nordic Jazz Comets 2014 -showcase järjestetään Jazz Finland -festivaalin yhteydessä Helsingissä 18.9.2014. YNJC-ilta on osa Europe Jazz Networkin vuosikokousviikonlopun ohjelmaa, ja paikalle saapuu myös runsaasti kansainvälistä mediaa ja kotimaisia jazzammattilaisia, joten paikka showcasessa avaa väylän eurooppalaisille estradeille.

Lue lisää Young Nordic Jazz Cometsista: www.youngnordicjazzcomets.com

Kommentoi