Nuoren polven kontrabasisti Kaisa Mäensivu julkaisee debyyttinsä

entry-image

Mäensivun johtaman Kaisa’s Machinen debyyttialbumi In the key of K julkaistaan Eclipse Musicin kautta 7.12. Kaisa’s Machine on nuorista huippunimistä koostuva jazzkvartetti, jonka energisen soundin luovat pianisti Mikael Myrskog, rumpali Jonatan Sarikoski, sekä saksofonisti Max Zenger yhdessä Kaisa Mäensivun kanssa. Levyllä kuullaan maalailevia melodioita, kiinnostavia harmonian värejä sekä tulisia sooloja kaikilta yhtyeen jäseniltä.

In the Key of K -levy koostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä jotka ovat syntyneet viimeisen kolmen vuoden sisällä pääosin New Yorkissa, jossa Mäensivu asuu tällä hetkellä. Sävellysten tunnelma on tarkkaan määritelty, mutta tilaa on annettu musiikilliselle kommunikaatiolle ja improvisaatiolle.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys "Some other April", josta kuullaan levyllä kvartettiversio "Levels", palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.
 
Mäensivun ensimmäinen yhtye hänen omalla nimellään, Kaisa’s Machine, on perustettu vuonna 2015 ja on ehtinyt esiintyä jo Suomen suurimmilla jazzfestivaaleilla, kuten Pori jazz ja Tampere Jazz Happening. 
 
In the key of K -levyn julkistusta juhlistetaan joulukuussa Tenhon Sunnuntai-jazzklubilla 17.12 Helsingissä, sekä Tampereen Kulttuuriravintola Kivessä 19.12. 

Huhtikuussa 2018 yhtye lähtee 10 keikan mittaiselle levynjulkistuskiertueelle ympäri Suomea sekä Tallinnaan.

KAISA’S MACHINE: IN THE KEY OF K
Eclipse Music 2017
Treat It Well / 2. Ström / 3. Drumhum / 4. Turn & Return / 5. Good Intensions / 6. Levels
 
Äänitys: Matti Littunen
Miksaus: Kaj Mäki-Ullakko
Tuottaja: Jyrki Saarinen
Kaikki sävellykset : Kaisa Mäensivu
 
Kaisa Mäensivu - kontrabasso / Max Zenger - saksofoni / Mikael Myrskog - piano / Jonatan Sarikoski - rummut
 
www.kaisamaensivu.com/machine 

Kommentoi