Njet Njet 9 julkaisee uuden albuminsa Tampere Jazz Happeningissa 3.11.

entry-image

Njet Njet 9 julkaisee vivahteikkaan toisen albuminsa Dark Soul  3. marraskuuta. Julkaisua seuraa kiertue, joka starttaa Tampere Jazz Happeningista. 

Helsinkiläinen mini big band Njet Njet 9 ponkaisi Suomi-jazzin kartalle viime vuonna julkaistulla, groovaavalla esikoisalbumillaan Unicorn Attack. Nyt debyytti saa jatkoa astetta tummasävyisempiä polkuja kulkevasta Dark Soul -albumista. Groovesta ja energiasta ei ole tälläkään kertaa tingitty, ja kokonaisuus on entistäkin purevampi. Edellisen levyn tapaan albumi koostuu pääasiassa säveltäjä-kosketinsoittaja Ville Kyttälän sävellyksistä, joita tulkitsee rytmisektionelikon lisäksi peräti viisi solistista tulivoimaa tarjoavaa puhaltajaa. Lainakappaleena levyllä kuullaan afrokuubalaisittain maustettu Tapio Rautavaaran klassikko ”Kulkuriveljeni Jan” ja albumin päätösraidalla kuullaan lauluvierailijana vastikään ”vuoden taidepopin tekijä” -palkinnon saanutta Stina Koistista.

Taitavan nonetin musiikki venyy moneen suuntaan ja pursuaa odottamattomia käänteitä ja yllätyksiä. Sen laajalle ulottuva katse on tuntemattomassa tulevaisuudessa, mutta juuret vahvasti myös menneisyyden musiikillisissa herkuissa. Musiikki on vahvoja mielikuvia herättävää ja siinä soi niin big band jazz, soul, elokuvamusiikki, rock kuin elektronisen musiikin vaikutteet.

Uusi albumi julkaistaan digitaalisesti sekä cd:nä 3.11. ja joulukuussa levystä julkaistaan rajoitettu vinyylipainos. Tuoreen levyn myötä riemukas yhdeksikkö suuntaa myös levynjulkaisukiertueelle, jonka ensimmäinen keikka soitetaan Tampere Jazz Happeningissa 3. marraskuuta.

Albumin teaser: 


Njet Njet 9:
Ville Kyttälä - Kosketinsoittimet // Martti Vesala - Trumpetti // Mikko Haanpää - Pasuuna // Linda Fredriksson – Saksofoni // Ville Vannemaa - Saksofoni // Pekka Seppänen - Saksofoni // Veikki Virkajärvi - Kitara // Heikki Laine - Basso // Eeti Nieminen - Rummut

Levynjulkaisukiertue:
3. 11. Tampere Jazz Happening
5. 11. Tenho Restobar, Helsinki
24. 1. Juttutupa, Helsinki
25. 1. Poppari, Jyväskylä
26. 1. Vanha paloasema, Oulu
31. 1. Kerubi, Joensuu
2. 2. April Jazz Club, Espoo
3. 2. Flame Jazz Cruise

www.eclipse-music.net 

Kommentoi