Miten on homma lähtenyt käyntiin?

entry-image

Jazzliiton uusi toiminnanjohtaja Ami Vuorinen on ehtinyt jo kuulla kysymyksen monesta suusta parin ensimmäisen toimintakuukautensa aikana.

Siinäpä kysymys, johon olen saanut vastailla viimeisen parin kuukauden aikana ahkerasti. Mitään vakioresponssia kysymykseen ei ole syntynyt, sillä vastaus luonnollisesti muuttuu sitä mukaa, kun päiviä ja viikkoja jää taakse.

Aloitin Suomen Jazzliitto ry:n toiminnanjohtajana syyskuun alussa, ja vauhtia on totisesti riittänyt. Aikaa ei ole ollut istuskella toimistolla tutkailemassa vanhoja mappeja, vaan olen saanut iskeä käteni multaan heti ensimmäisestä työpäivästä lähtien. Onnekseni olen huomannut, että ympärilläni työskentelee laaja joukko ihmisiä, joilla on vuosien kokemus Jazzliiton toiminnasta. Heidän tietämyksensä ja näkemyksensä on osoittautunut tulokkaalle kullan arvoiseksi.

Katse täällä Hämeentien toimistolla on suunnattu tiukasti tulevaan, joskin tässä tapauksessa oleellinen osa tulevaa käsittää myös puoli vuosisataa mennyttä. Hyppäsin Jazzliiton kelkkaan tilanteessa, jossa aivan nurkan takana häämöttää vaikuttava merkkipaalu, Jazzliiton 50. juhlavuosi. Pöydälläni lepäävä kopio Suomen Jazzliitto ry:n perustamisasiakirjasta vuodelta 1966 tuo mukavasti perspektiiviä päivittäiseen tässä ja nyt -aherrukseen. Juhlavuosi tulee näkymään eri tavoin Jazzliiton toiminnassa läpi vuoden 2016.

Juhlan lisäksi ensi vuotta leimaa pitkään valmisteltu Jazz Finland LIVE –klubiverkostohanke, jonka viimeisiä yksityiskohtia viilaillaan kuntoon tätä kirjoittaessani. Vuoden alussa käyntiin pyörähtävä hanke on pilotti, jonka pitkän tähtäimen tavoitteena on luoda uusi tukirakenne jazzin vapaalle kentälle ja tätä kautta parantaa sekä konserttijärjestäjien että muusikoiden toimintaedellytyksiä valtakunnallisesti, kansainvälisiä heijastusvaikutuksia unohtamatta. Sekä juhlavuodesta että Jazz Finland LIVE -hankkeesta tulette kuulemaan lisää pian.

Ennen kuin sinne nurkan taakse päästään kurkistamaan, edessä ovat vielä Valtakunnalliset Jazzpäivät, joita vietetään nyt viikonloppuna Tampere Jazz Happeningin yhteydessä. Virallisen osuuden, eli Suomen Jazzliiton sääntömääräisen syyskokouksen lisäksi Jazzpäivillä jaetaan perinteiseen tapaan Yrjö-palkinto ansioituneelle suomalaiselle jazzmuusikolle. Samassa tilaisuudessa selviää kenet Yleisradion jazztoimitus palkitsee nyt 13. kertaa jaettavalla Varjo-Yrjö-tunnustuksellaan. Tampere Jazz Happeningin ohjelman avaa taatusti tuoretta pohjoismaista jazzia esittelevä Young Nordic Jazz Comets -showcase, joka on konkreettinen ja soiva esimerkki Jazzliiton tekemästä pohjoismaisesta yhteistyöstä.

Nähdään siis Tampereella! Ja tulkaa ihmeessä nykimään hihasta, niin voin kertoa viimeisimmän version siitä, miten on homma lähtenyt käyntiin.

Ami Vuorinen
Toiminnanjohtaja
Suomen Jazzliitto ry

Kommentoi