Miles Davisin kuvataidetta esillä Tampereen TR1 Taidehallissa

entry-image

Tampereen taidemuseon TR1 Taidehallissa Finlaysonin alueella on esillä legendaarisen jazzmuusikon Miles Davisin kuvataideteoksia sekä valokuvia ja muuta kuvamateriaalia muusikkouralta.

Miles Davis - maalauksia, piirroksia ja valokuvia

Miles Davis (1926–1991) oli kenties kaikkien aikojen tunnetuin ja vaikutusvaltaisin jazzmuusikko. Pitkän uransa aikana hän julkaisi lähes sata virallista albumia, joista useat ovat nykyisin jo klassikkoja. Miles Davis oli monella tapaa luova taiteilija. Hän oli trumpetisti, orkesterinjohtaja, säveltäjä ja elämänsä loppupuolella myös kuvataiteilija. Miles Davis alkoi piirtää ja maalata 1981 pyrkiessään eroon huumeista. Harrastus valtasi yhä enemmän alaa hänen varsinaiselta työltään ja suurelta rakkaudeltaan, musiikilta.

Näyttelyssä esitellään Miles Davisin (1926–1991) maalauksia ja piirroksia sekä valokuvia, julisteita ja levynkansia. Hänen omista töistään paljastuu taiteilija, joka oli musiikkinsa tavoin luova ja avoin kokeiluille. Maalaukset ovat useimmiten abstrakteja, piirrokset taas figuratiivisia. Viimeksi mainituista päätellen Miles Davisia kiinnosti erityisesti ihmisvartalon kuvaus. Hänen hämähäkkimäisen pitkäraajaiset figuurinsa ovat tyyliteltyjä, värikkäitä ja hyvin ekspressiivisiä.

Näyttelyn järjestäjä: TR1 Taidehalli
Exhibition organized by Reichelt und Brockmann, Mannheim, Germany.

Näyttely on avoinna 16.2.2014 saakka.

TR1 Taidehalli
Väinö Linnan aukio 13, Finlayson, Tampere
www.tr1.tampere.fi
puh. 03 5656 6411, tr1@tampere.fi
Avoinna: ti–pe 9–17, la–su 11–18, perjantaisin vapaa pääsy klo 15-17!

Kommentoi