Siirry pääsisältöön

Mikko Pettinen Why Not Jazzliiton kiertueella 31.10.–13.11.

entry-image

Trumpetisti Mikko Pettinen johdattaa tuoreen Why Not -kvartettinsa Suomen Jazzliiton kiertueelle 31.10.–13.11. Ympäri maan kuultavissa konserteissa on luvassa musiikkia yhtyeen tammikuussa julkaisemalta debyyttialbumilta Two Suites For The Change.

 

Mikko Pettinen Why Not esiintyy yhdellätoista paikkakunnalla lokakuun lopulla käynnistyvällä Suomen-kiertueellaan. Tampere Jazz Happeningista käynnistyvä kiertue vierailee mm. Oulaisten Musiikkiviikoilla, Turun Flame Jazzissa, Oulussa, Lappeenrannassa ja Joensuussa. Kiertue huipentuu Heimojazz-konsertissa Tallinnan Philly Joe's -jazzklubilla.

Vuonna 2018 perustettu Mikko Pettinen Why Not lukeutuu tämän hetken kiinnostavimpiin suomalaisiin jazzkokoonpanoihin. Trumpetisti Mikko Pettisen rinnalla yhtyeessä soittavat puhallinsoitinten erikoismies Joakim Berghäll, basisti Vesa Ojaniemi sekä rumpali Tuomas Timonen. Kvartetin musiikissa orgaaninen jazz syleilee sähköisiä elementtejä ja omat mausteensa cocktailiin tuovat maailmanmusiikin eri sävyt ja ympäristöstä kumpuavat vaikutteet. Yhtyeen tammikuussa 2020 ilmestynyt debyyttialbumi Two Suites For The Change (Eclipse Music) on herättänyt innostunutta huomiota – Kulttuuritoimitus.fi mm. ehti jo julkaisun aikoihin tituleerata albumin vuoden parhaimmistoon. Moniäänisen ja ennakkoluulottoman tupla-albumin kantavina teemoina ovat ilmastonmuutos, luonto ja tekoälyn kehittymisen mukanaan tuomat dystopiat.

Pettinen kertoo albumin sävellystyöstä: "Halusin tehdä jotain uutta ja yllättävää. Tässä sävellystyössäni en ole kyseenalaistanut mitään vaan olen vain antanut ajatusten virrata. Siksi tämä musiikki on minulle todella rehellistä ja tulee suoraan sydämestä".

Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut trumpetisti Mikko Pettinen (s. 1974) tunnetaan parhaiten pitkäaikaisesta pestistään UMO Helsinki Jazz Orchestran trumpettisektiossa, takavuosien menestyksekkäästä MP4-kvartetistaan sekä viime vuosien soul-projekteistaan. Pettinen on myös toiminut kapellimestarina ja suunnittelijana UMOn Soul Night -produktioissa. Omassa, 11-henkisessä Happy People -soul/funk-kokoonpanossaan Pettinen myös laulaa ja soittaa trumpetin lisäksi koskettimia. Hän on soittanut yli sadalla levyllä Palefacesta Anssi Kelaan, ja säveltänyt ja sovittanut niin lastenmusiikkia, poppia, soulia kuin gospeliakin.

"Näin maukasta ja kiinnostavaa elektroniikan käyttöä en ole kuullut aikoihin."
– Erik Ahonen, Kulttuuritoimitus.fi

"Pettinen on teknisesti huima trumpetisti, ja yhtyeensä muusikot hän on valinnut erityisellä huolella."
– Pentti Ronkanen, Suomijazz.com

Mikko Pettinen Why Not
Mikko Pettinen, trumpetti, flyygelitorvi, kornetti, laulu, efektit, koskettimet / Joakim Berghäll, baritonisaksofoni, bassoklarinetti, sello, efektit / Vesa Ojaniemi, basso, elektroniikka / Tuomas Timonen, rummut, Sensory Percussion

http://www.mikkopettinen.com/music/

Mikko Pettinen Why Not kiertueella
La 31.10. klo 19 Tampere Jazz Happening, Telakka
Ma 2.11. klo 19 Oulaisten Musiikkiviikot, Merkuriussali
Ti 3.11. klo 19 Tornio, Musiikkitalo
Ke 4.11. klo 19 Oulu, Vanha Paloasema
To 5.11. klo 19 Raahe, Raahen teatteri
Pe 6.11. klo 19, Kokkola, Wanha Kalahalli
La 7.11. klo 19, Turku, Flame Jazz, Logomo, Move-sali
Ma 9.11. klo !9 Kotka, Nelosteatteri (HUOM! Muuttunut keikkapaikka!)
Ti 10.11. klo 20 Lappeenranta, Ravintola Lamppu
Ke 11.11. klo 19 Joensuu, Kerubi
Pe 13.11. klo 20 Tallinna, Philly Joe's (Heimojazz-yhteistyö)

Suomen Jazzliitto on suomalainen jazzmusiikin ja -kulttuurin etujärjestö. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen. Syksyllä Jazz Finland -kiertueilla nähdään kahden omatuotantoisen kiertueen lisäksi kaksi ulkopuolista tuotantoa, joita Jazzliitto tukee. Lisätietoja: www.jazzfinland.fi

Kommentoi