Siirry pääsisältöön

Mathias Sandbergin kevyt livejazz käynnistää Kangasala-talon syksyn

entry-image

Kangasala-talon syksy käynnistyy letkeästi kevyellä livejazzilla, kun Mathias Sandberg Trio saapuu Kangasala-saliin torstaina 26.8.2021. 

Jazzkitaristi ja säveltäjä Mathias Sandberg on jo pitkään ollut vaasalaisen jazzelämän kantavia voimia. New Yorkissa ja Bostonissa opiskellut arvostettu kitaristi on kiertänyt sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ja tehnyt yhteistyötä Suomen ja Ruotsin ykkösketjun jazzmuusikoiden kanssa.

Yksitoistavuotiaasta kitaraa soittanut Sandberg on opettanut musiikkikouluissa kuusitoistavuotiaasta lähtien. Hän on valmistunut kotikaupunkinsa konservatoriosta ja opiskellut Berklee College of Musicissa sekä arvostetussa Manhattan School of Musicissa New Yorkissa.

Palattuaan Suomeen Sandberg perusti soul jazz -kvartetin nimeltä Dr. Sandberg’s Soul Clinic ja sen jälkeen Mathias Sandberg Trion. Duona Mariah Hortansin kanssa Sandberg on kiertänyt Yhdysvaltoja ja levyttänyt kaksi albumia. Sandberg on myös Ginger Sisters -jazzlauluryhmän musiikillinen johtaja, kitaristi ja sovittaja. Kansainvälisten kriitikoiden ylistämä The Doctor -albumi julkaistiin syyskuussa 2020.

Konsertissa kuullaan perinnetietoista ja lämpimästi svengaavaa jazzia. Lähes 300-paikkaiseen saliin otetaan enintään 60 kuulijaa.

Syksy tuo Kangasala-taloon paljon kuultavaa jazzdiggareille. Syksyn "Jazzsuorassa" Kangasala-salissa nähdään:

To 2.9. Panu Savolaisen Soiva Trio
Pe 1.10. Sointi Jazz Orchestra: Music of Timo Alakotila
Ti 2.11. Classic Jazz Society All Stars
To 4.11. OK:KO

https://kangasala-talo.fi/tapahtumat/


Kuva: Ulla Nikula

 

Kommentoi