Maaliskuussa 2020 Tampereella suuri saksofonitapahtuma

Pirkanmaan Saksofonifestivaali (PSF) 13.-15. maaliskuuta 2020 Tampereella.

Pirkanmaalle on syntymässä uusi saksofonistien yhteistapahtuma, konserttien, orkesterikoulutuksen ja mestarikurssin merkeissä. Tapahtumaan liittyen saksofoniyhteisön piirissä perustetaan kolme eritasoista saksofoniorkesteria, joissa eri-ikäiset ja fonistit vasta-alkajista konkarimestareihin soittavat yhdessä.

Mestarikurssia saapuvat pitämään huippuopettajat Sibelius-Akatemiasta: Joonatan Rautiola (klassinen) ja Manuel Dunkel (jazz).

Tapahtumaa on järjestämässä tamperelaisten saksofoniopettajien työryhmä, Pirkanmaan musiikkiopisto ja Tampereen konservatorio yhteistyössä Tampereen seurakuntayhtymän kanssa. Tapahtuma järjestetään Tampereen konservatoriolla pe 13.3.-su 15.3. ja se huipentuu saksofoniorkesterien konserttiin Tampereen Tuomiokirkossa su 15.3. klo 18.00.

Orkestereita johtavat kapellimestari Anna-Leena Lumme Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Tampereen konservatorion saksofoninsoiton lehtori Kalle Oittinen. Orkesterilaisten sektioharjoittajina toimivat Kaartin soittokunnan saksofonistit Samu Metsänen, Arto Lehtola, Perttu Pannula ja Eero Saunamäki, sekä tamperelaiset saksofoniopettajat.

Festivaalin aikana kuullaan myös Esa Pietilän (saksofoni) ja Petur Sakarin (urut) konsertti Aleksanterin kirkossa pe 14.3. 19.00 ja Saksofonikvartetti Aavan konsertti Pyynikkisalissa la 14.3. klo 19.00

Tapahtumaan osallistuu ammattisaksofonisteja ja soittimen opettajia, oppilaita ja muita harrastajia. Taiteellisen suunnitteluryhmän jäsenet ovat kapellimestari Anna-Leena Lumme sekä saksofonistit Petri Nieminen, Kalle Oittinen ja Masa Orpana.

 

Maaliskuun tapahtuman yleisökonsertit:

Pe 13.3. klo 19 Aleksanterin kirkko: Esa Pietilä, saksofoni ja Petur Sakari, urut

La 14.3. klo 19 Tampereen konservatorio, Pyynikkisali: Saksofonikvartetti AAVA

Su 15.3. klo 18 Tuomiokirkko: Saksofoniorkesterien päätöskonsertti

Kommentoi