Siirry pääsisältöön

Maailman eri musiikkikulttuureita esittelevällä Etnosoi!-festivaalilla mukana jazz-kentän nimiä

entry-image

Maailman eri musiikkikulttuureita esittelevä Etnosoi!-festivaali järjestetään pääkaupunkiseudulla koronan sallimissa rajoissa 31.10.-8.11.2020. Festivaalin ohjelmassa on mukana myös Suomen jazz-kentän nimiä sekä jazz-vaikutteista ammentavia yhtyeitä.

Torstaina 5.11. Vuotalossa esiintyvä Ilkka Arola Sound Tagine on trumpetisti-säveltäjä Ilkka Arolan kokoama yhtye, joka soittaa elokuvallista seikkailumusiikkia synnyttäen mielenkiintoisen sekoituksen folk- ja jazz-ilmaisua maustettuna monitasoisilla rytmeillä ja elokuvallisilla äänimaisemilla. Lähi-Idän musiikilliset mausteet ovat erityisen vahvasti esillä bändin musiikissa. Suomen eturivin jazz-muusikoista koostuva yhtye on tunnettu intensiivisistä keikoista täynnä tunteikasta ilmaisua ja koukuttavia rytmikudoksia.

Sellosalissa Etnosoi!-perjantaina 6.11. esiintyvän Tjango!n musiikilliset juuret ovat mustalaisjazzissa sekä la­ti­na­la­is­a­me­rik­ka­lai­ses­sa ryt­mi­mu­sii­kis­sa. Suurimmat innoittajat ovat olleet mustalaisjazzin, jazz manouchen mestari, kitaristi Django Reinhardt sekä Astor Piazzollan tango nuevo, joiden yhdistelmästä juontuu myös yhtyeen nimi Tjango!

www.etnosoi.fi

Ilkka Arola Sound Tagine, kuva © Sami Mannerheimo

Kommentoi