Liberty Ship vuoden levyihin New York Jazz Recordissa

entry-image

Saksofonisti Esa Pietilän luotsaama Liberty Ship -yhtyeen debyytti Approaching on valittu arvostetun jazzlehti New York City Jazz Recordin vuoden 2013 parhaiden levyjen joukkoon.

Vuonna 2012 perustettu Liberty Ship -yhtye liikkuu free jazzin ja improvisoidun musiikin syvissä vesissä. Saksofonisti ja säveltäjä Esa Pietilän johdolla suomalaisen jazzin eturivin muusikoista koostuva kvartetti vie omilla tahoillaan ansioituneet muusikot yhteiselle tutkimusmatkalle musiikillisen luovuutensa äärirajoille. Liberty Ship edustaa suomalaista nykyjazzia luovimmillaan. Esa Pietilän lisäksi Liberty Shipissä soittavat pianisti Aki Rissanen, basisti Antti Lötjönen ja rumpali Olavi Louhivuori.

Liberty Shipin kapteeni on saksofonisti, säveltäjä ja improvisoija Esa Pietilä, jonka omaperäinen tyyli rakentuu avantgarden ja free jazzin perustalle. Pietilällä on pitkä kokemus soittajana ja säveltäjänä niin soolosaksofokonserteista kuin pienistä kokoonpanoista ja big bandeistä kotimaisten ja ulkomaisten luovan musiikin eturivin soittajien kanssa.

Lue koko lista täältä

 

Kommentoi