Lahden Jazztori 30 vuotta

entry-image

Lahden Jazztori viettää 30-vuotisjuhlavuotta. Juhlan kunniaksi Lahti Big Band on yhteistyössä muiden tuottajatahojen kanssa rakentanut ohjelman, joka sunnuntaista sunnuntaihin 22.–29.9. esittelee rytmimusiikin ulottuvuuksia monipuolisella tavalla.

Jazztorilla nuoretkin on huomioitu. Avajaistapahtumassa 22.9. nuoret ovat jopa pääosassa. Festivaaliviikko myös päättyy nuorille suunnattuun big band- ja rytmimusiikkileiriin, joka täyttää aukkoa päijäthämäläisessä puhaltajakoulutuksessa.

Lahti Big Band ry tuottaa itse leirin ja kolme muuta tapahtumaa. Mittavin ponnistus on maailmankuulun Marius Nesetin tuominen Lahteen Sointi Jazz Orchestran solistiksi. Vierailu on uskoaksemme yksi lahtelaisen kulttuurisyksyn kohokohdista.

Lue lisää: Sointi Jazz Orchestra ja Marius Neset Lahden Jazztorilla 28.9.

Lahti Big Bandin oma solistivieras tänä vuonna on monesta yhteydestä tuttu Nina Tapio, jolle orkesterin kapellimestari ja taiteellinen johtaja Erno Tiittanen on sovittanut Whitney Houston -kokonaisuuden. Ilta polkaistaan käyntiin Stevie Wonder -tunnelmissa orkesterin omien solistien (Klaara KoivunenKent Jonasson) voimin. 

Lue lisää: Big band -taustat tukevat hyvin Whitney Houstonin mahtipontisuutta, uskoo Nina Tapio

 Tiistaina 24.9. LBB esittelee Pikkuteatterilla kaksi nuorista muusikoista koostuvaa yhtyettä. 

Kitaristi Jonas Metsäkylä palkittiin 2014 Lahden kulttuurin nuorena lupauksena. Tie on sen jälkeen vienyt Metropolia ammattikorkeakoulun kautta Sibelius-Akatemian jazzosastolle. Jazztorille Metsäkylä tuo oman trionsa, jonka ohjelmistossa on jazzklassikoita.
”Bändin tavoitteena on löytää kappaleisiin uusia sävyjä mielenkiintoisten sovitusten avulla ja soittajien keskinäistä dynamiikka tutkimalla”, Metsäkylä luonnehtii.

Illan toinen esiintyjä on 2+2 Band. Duon muodostavat saksofonia ja rumpuja yhtä aikaa soittava Ilmari Rönkä sekä kitaristi Ville-Veikko Airaniemi, joka huolehtii myös basistin roolista. 
”Kahden soittimen soittaminen samanaikaisesti asettaa rajoitteita, mutta ruokkii luovuutta”, kuvailee muusikkokaksikko lähtökohtiaan.

Yhtä festivaalin kohokohdista odotetaan myös konsertista, jossa Jimi Tenor kohtaa Arricone Brass Septetin.

Lue lisää: Arricone Brass Septet Meets Jimi Tenor

Tutustu koko ohjelmaan (täydennyksiä vielä tulossa) täällä: jazztori.fi

 

Kommentoi