Kuudestoista Flame Jazz Cruise on täynnä maailmanmusiikin mausteita

entry-image

Viking Grace täyttyy musiikin ystävistä jälleen tammikuussa, kun kuudestoista jazzristeily tuo kuumia rytmejä talven keskelle. World Jazz -teema kuljettaa kuulijansa maailman ympäri riehakkaan afrobeatin ja progressiivisen rockin kautta kaustislaiseen pelimannimaisemaan ja arabimusiikin huumaavasta mausteisuudesta sulavan bossa novan syleilyyn. Risteilyn huipentaa legendaarinen Piirpauke!

Jazzristeilyn alkajaisiksi nautitaan kulttuurien fuusiosta. Retro Barissa esiintyvä MA Roufn suomalais-kurdilaisen Marouf Majidin tuore yhtye, jonka musiikissa lumoavat kurdilaiset ja arabialaiset tunnelmat yhdistyvät skandinaavisen kuulaaseen jazziin. Perinteisten kielisoitinten mestari Majidi on saanut seurakseen suomijazzin huiput.

Teema jatkuu yökerho Voguessa, kun maailmanmusiikin sävyihin erikoistunut trumpetistiIlkka Arola tuo risteilylle mielenkiintoisen keitoksen jazzia, arabimusiikkia ja folk-ilmaisua. Ilkka Arola Sound Tagine on tunnettu intensiivisistä keikoistaan täynnä elokuvallisia äänimaisemia, vastustamattomia rytmikudoksia sekä koukuttavaa tarinankerrontaa Lähi-Idän musiikillisin maustein.

Tanssilattian kutsua on mahdoton vastustaa lauantain myöhäisiltana, sillä palkittu tanskalaisyhtye KutiMangoes ei takuulla jätä ketään kylmäksi! Jazzia ja afrobeatia yhdistelevä kokoonpano kulkee legendaarisen Fela Kutin jalanjäljissä. Pohjoisen melankolia sulautuu saumattomasti päiväntasaajan hypnoottisen kuumaan rytmiin, ja elektroniset soundimaailmat täydentävät muhkeaa torvisoundia.

Sunnuntaihin herätään hellästi Retro Barissa bossa novan tunnelmissa. Nossa Bossan musiikki on sensuelli cocktail trooppisia brasilialaisrytmejä, kuulaita melodioita ja vangitsevia jazzharmonioita. Lyriikat soljuvat laulaja-huilisti-säveltäjä Josefiina Vannesluoman tulkitsemina portugalin, suomen ja ruotsin kielillä. Risteilykansalle tarjotaan erityistä herkkua, kun yhtyettä kuullaan pitkästä aikaa jousilla laajennettuna.

Jazzhistorian tärkeimpiin nimiin lukeutuvan Charlie Parkerin syntymästä tulee vuonna 2020 kuluneeksi 100 vuotta. Svengistä ei ole pulaa, kun vibrafonisti Panu Savolainen sekä maamme legendaarisin kansanmusiikkiyhtye JPP (ent. Järvelän Pikkupelimannit) tarttuvat juhlavuoteen yhdistämällä Parkerin bebop-melodiat sekä kaustislaisen viulunsoittoperinteen – jotka eivät yllättäen niin kaukana toisistaan olekaan!

Risteilyn päättää legendaarinen maailmanmusiikkiyhtye Piirpauke erikoispitkällä konsertillaan! Musiikillinen rikkaus on pitänyt maailmanlaajuisesti tunnetun bändin pinnalla jo 45 vuotta. Saksofonisti ja multi-instrumentalisti Sakari Kukon luotsaamalla kokoonpanolla on kyky sovittaa musiikkia värikkäiksi ja runsaiksi äänimaisemiksi sekä käyttää poikkeuksellisella tavalla elementtejä folkista, jazzista ja progressiivisesta rockista.

Konserttien lisäksi huippuartisteja voi kuulla yhdessä musiikinopiskelijoiden kanssa myös vapaamuotoisissa jameissa. Talk show -keskusteluissa kuullaan artistien, tapahtumajärjestäjien ja muiden jazztyöläisten tuoreimpia kuulumisia.

Flame Jazz Cruise 16
La 25.1.2020 klo 20.55 
Viking Grace
Turun Linnansatama
Ensimmäinen Linja, Turku
Paluu Turun satamaan sunnuntaina 26.1. klo 19.50.
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE

OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 25.1.
Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 MA Rouf (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Ilkka Arola Sound Tagine (Vogue)
Klo 00.15 KutiMangoes (DK) (Vogue)

Sunnuntai 26.1.
Klo 13.00 Nossa Bossa Strings Attached (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 Panu Savolainen & JPP: Charlie Parker 100 (Vogue)
Klo 17.00 Piirpauke (Vogue)

Kommentoi