Kulttuurin ja taiteen toimijoille suunnatut korona-avustusten haut avautuvat

entry-image

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää ylimäärästä avustusta kulttuurin ja taiteen toimijoille koronaviruskriisistä selviämiseen. Rahoitusta suunnataan muun muassa kansallisille taidelaitoksille, kulttuurialojen yhteisöille ja ammattilaisille, valtionosuutta saaville museoille, orkestereille ja teattereille sekä elokuva-alan toimijoille. Haut päättyvät 14.5.2020 lukuun ottamatta taiteen perusopetukseen liittyvä hakua, jonka haku päättyy 25.5.2020 sekä Taiteen edistämiskeskuksen hakua, joka päättyy 15.5.2020.

Hallitus päätti vuoden 2020 toisessa lisätalousarviossa vastata koronaviruksen aiheuttamiin kustannuksiin lisämäärärahalla. Opetus- ja kulttuuriministeriön jakama ylimääräinen avustus kulttuurin ja taiteen toimijoille on nyt haussa.

Korona-avustusten haut yhteisöille avautuivat 30.4. Ministeriöstä myönnettävä avustus on tarkoitettu taide-, kulttuuri- ja luovien alojen ammatillisten yhteisöjen toimintaedellytysten turvaamiseen. Avustuksia voidaan myöntää sellaisten talousvaikutusten lieventämiseen, jotka ovat syntyneet tai syntyvät 13.3.-31.5.2020 välisenä aikana. Jaossa on 9,3 miljoonaa. Haun deadline on 14.5.2020.

Yksityishenkilöt voivat hakea korona-apurahoja Taiteen edistämiskeskuksen kautta. Taike rahoittaa sellaisten taiteen ja kulttuurin ammattilaisten työskentelyä, joiden toimeentulo on heikentynyt koronaepidemian vuoksi. Taike jakaa yksityishenkilöille korona-apurahoja 8,7 miljoonaa euroa. Apurahan suuruus on 3 000 euroa. Haku alkoi 1.5. ja päättyy 15.5. klo 16.00.

Hakuohjeet löydät TÄÄLTÄ.

Kommentoi