Siirry pääsisältöön

Konserttijärjestäjien Jazz & Etno Finland LIVE -tuki haettavissa 9.4.2020 saakka!

entry-image

Jazz & Etno Finland LIVE on vuonna 2016 käynnistynyt hanke, jonka tarkoituksena on vakiinnuttaa musiikin vapaalle kentälle uudenlainen tukimalli, jota voidaan jatkossa käyttää myös muissa musiikkilajeissa. Jazz & Etno Finland LIVE -tukea jaetaan ammattimaiseen ja säännölliseen jazzia ja/tai etnoa (kansanmusiikki ja maailmanmusiikki) tarjoavaan klubi/konserttitoimintaan vuodelle 2020.

Tukea myönnetään paikallisille ammattimaisille klubi/konserttitoiminnan järjestäjille kotimaisten esiintyjien palkkioihin. Tuen saaminen edellyttää kuntarahoitusta, ja tuki voi olla enintään kaksinkertainen kuntarahoitukseen nähden.

Toiminnan säännöllisyys tarkoittaa vähintään kerran kuukaudessa järjestettäviä konsertteja vähintään kuutena kuukautena vuoden 2020 aikana. HUOM! Tukea voi koronapandemian johdosta aiheutuneiden konserttien peruuttamisten/siirtämisten johdosta hakea poikkeuksellisesti takautuvasti tammikuusta vuoden 2020 loppuun mennessä järjestettyihin jazz- ja etnokonsertteihin.

Ammattimaisuuskriteerin täyttämiseksi muusikkokohtaisen palkkiotason tulee olla vähintään 200 euroa per konsertti, ja markkinoinnista täytyy huolehtia asianmukaisesti. Jazzliiton tai Kansanmusiikkiliiton kiertueisiin tai yhteistuotantokiertueisiin sisältyviä esiintymisiä ei tueta.

Hakemuksia arvioitaessa otetaan huomioon miten esitetty ohjelmisto suhteutuu musiikkialan teeseihin tasa-arvon, monimuotoisuuden ja yhdenvertaisuuden edistämiseksi.

Tukea haetaan ammattimaisesti toimivien muusikoiden, musiikkiyhdistysten, musiikkiklubien, konserttitalojen, alan yritysten ja yksittäisten tapahtumantuottajien kotimaassa järjestämiin konserttisarjoihin.

Hakemukset on toimitettava sähköpostitse Musiikin edistämissäätiölle osoitteeseen mes(at)musiikinedistamissaatio.fi 9.4.2020 mennessä. Mikäli hakija on saanut Jazz & Etno Finland LIVE -tukea vuonna 2019, sen tulee olla selvitetty MES:lle ennen vuoden 2020 tuen hakemista.

HAKUOHJEET:

Tukea haetaan vapaamuotoisella sähköpostihakemuksella, josta tulee käydä ilmi seuraavat tiedot:

  • hakijan nimi ja yhteystiedot
  • haettava summa
  • konserttitoiminnan kuvaus: montako hankkeen rahoituksella toteutettavaa konserttia järjestetään vuonna 2020. Huom. tukea ei voi käyttää festivaalikonsertteihin.
  • esiintyjät: esimerkkejä tulevista esiintyjistä mm. yhtyeet, kokoonpanot, yksittäiset artistit, yms.
  • arvio henkilötyöpäivistä (konserteissa esiintyvien muusikoiden työpäivien määrä)
  • kustannusarvio (sisältäen artistien matka- ja majoituskulut)
  • rahoitussuunnitelma/tulot (pääsylippu, sponsoritulot, kuntarahoitus). Ilmoita hakemuksessa selkeästi saamanne kokonaiskuntarahoitus toimintaanne, sekä paljonko kuntarahoitusta kohdistuu konsertteihin, joihin haet Jazz & Etno Finland LIVE -tukea.

Tiedustelut: Pieni Roobertinkatu 16 00120 Helsinki, email: mes(at)musiikinedistamissaatio.fi, puh. 09 6803 4042

https://musiikinedistamissaatio.fi/artikkelit/jazz-etno-finland-live-2020-tukea-haettavissa

 

Kommentoi