Kaksi kertaa Savoy-teatterin loppuunmyynyt Tribute to Prince -kiertue käynnistyy tällä viikolla

entry-image

UMO Jazz Orchestra solisteinaan Prince-diggari Tuomo sekä valovoimainen ja karismaattinen MARiANNA herättävät eloon popmusiikki-ikoni Princen klassikkoalbumi Paraden Tribute to Prince -konserteissaan Turussa, Hämeenlinnassa, Kuopiossa, Tampereella ja Helsingissä 20.–30. maaliskuuta.

Vuonna 1986 julkaistu Parade oli Princen (1958–2016) kahdeksas albumi ja Under the Cherry Moon -elokuvan soundtrack. Albumin ensimmäinen single Kiss ponnahti saman tien listaykköseksi ympäri maailman ja siitä tuli lopulta yksi Princen suurimmista hiteistä. Albumin sovitukset olivat laajempia kuin Princen aikaisemmissa sävellyksissä, kun maestro täydensi ensimmäistä kertaa soundimaailmaansa puhaltimin ja jousin.

Tässä tribuuttikonsertissa umolaiset saavat runsaasti soolotilaa rohkeasti uudelleensovitettujen mestariteosten myötä. Kappaleet ovat saaneet sovituksissa uusia, kutkuttavia ja jazzmaisia sävyjä. Parade-albumin ohjelmistoa on täydennetty muutamalla Princen tuotannosta poimitulla lisähitillä. Konsertin kapellimestarina toimii Antti Rissanen.

Monipuolinen muusikko, säveltäjä ja laulaja Tuomo Prättälä, taiteilijanimeltään Tuomo, tunnetaan ennen kaikkea Quintessencen ja Ilmiliekki Quartetin riveistä. Suuren yleisön hän on vakuuttanut omalla, arvostelijoiden ylistämällä soolotuotannollaan.

Rohkea tulkitsija MARiANNA on monipuolinen laulaja, joka on valloittanut kuulijansa mm.Classical Trancelations -konserteissa sekä lukuisissa kokoonpanoissa aina covereista jazziin ja klassiseen. Laulamisessa tärkeintä MARiANNAlle on tunteen ja hetken magiikan välittäminen yleisölle.

UMOn Prince-tribuutti myi marraskuussa loppuun kaksi iltaa Helsingin Savoy-teatterissa.
”Hienojen sovitusten ansiosta Prince-tribuutti ei ollut klassikkoalbumin Paraden toistoa, vaan toi esille aivan uusia puolia. Big band soi sekä notkeasti että muhkeasti.” Helsingin Sanomat, Jazzkeittiö, Katri Kallionpää 2.12.2018

Tribute to Prince: UMO feat. Tuomo & MARiANNA
Ke 20.3.2019 klo 19.00 // Logomo, Turku
Pe 22.3.2019 klo 19.00 // Verkatehdas, Hämeenlinna
Ke 27.3.2019 klo 19.00 // Maxim, Kuopio
To 28.3.2019 klo 21.00 // Tullikamarin Klubi, Tampere
La 30.3.2019 klo 21.00 // Korjaamo, Helsinki
Liput ennakkoon 29,50 €, ovelta 35 €. Lipunmyyjät ja lisätiedot www.umo.fi

Kommentoi