Kaisa's Machine tuo New Yorkin kevään suomalaislavoille

entry-image

Energiaa pirskahteleva ansioituneiden nuorten kvartetti hyppää Jazzliiton kiertuebussiin huhtikuussa.

Kontrabasisti Kaisa Mäensivun luotsaama kvartetti Kaisa’s Machine perustettiin syksyllä 2015 Mäensivun palattua Suomeen ensimmäisen New Yorkissa viettämänsä vuoden jälkeen. Hänen säveltämänsä musiikki on postbop-jazzia, jossa kuuluu vaikutteita modernista New York -soundista sekä pohjoisesta syvällisyydestä. Improvisaatio ja neljän muusikon vahvat persoonat vievät Kaisa’s Machinen musiikin aina uusiin ulottuvuuksiin.

Loppuvuodesta 2017 In The Key Of K -debyyttilevynsä kotimaiselle Eclipse Musicille julkaissut kvartetti kuplii kuin Itä-Suomen kevät ja on salaperäinen kuin East Village. Levy koostuu Kaisa Mäensivun sävellyksistä, joissa maalailevat melodiat, kiinnostavat harmonian värit ja tulinen improvisaatio vuorottelevat.

Kaisa Mäensivu on valmistunut musiikin maisteriksi Manhattan School of Musicista ja on esiintynyt ja levyttänyt lukuisissa projekteissa niin kotimaassa kuin ulkomailla. Hänet on palkittu mm. Kauko Viitamäki -palkinnolla 2017. Mäensivun sävellys ”Some other April”, josta kuullaan levyllä kvartettiversio ”Levels”, palkittiin Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa 2017.

“Kaisa’s Machine on puhtaasti jazz ja hyvä niin.” - Jazzpossu

"Energetic bebop that could have just easily wafted out of a hole-in-the-wall NYC bar." - Ivana Ng, New York City Jazz Record

Kaisa's Machine
Kaisa Mäensivu - kontrabasso, Max Zenger – saksofoni, Mikael Myrskog – piano, Jonatan Sarikoski – rummut

Kaisa’s Machine kiertueella:
Ke 11.4. klo 19, Joensuu, Pakkahuone 
To 12.4. klo 20, Oulu, Vanha Paloasema 
Pe 13.4. klo 19, Kuopio, Lumitin sali  
La 14.4. TBA

Ke 18.4. klo 21, Jyväskylä, Poppari
To 19.4. klo 19, Salo, Veturitallit 
Pe 20.4. klo 19, Espoo, April Jazz Club, Tapiola Garden
La 21.4. klo 19, Turku, Logomo 

Kuva: Aini Mäensivu

Kommentoi