Siirry pääsisältöön

Kaisa Mäensivun uusi albumi julkaistaan 5.3.2021

entry-image

Kontrabasisti Kaisa Mäensivu esittelee tuoreella levyllään uuden huipputrionsa sekä laulutaitonsa! Hand Picked-nimeä kantava albumi julkaistaan perjantaina 5.3.2021 turkulaisen levy-yhtiö Flame Jazz Recordsin toimesta.

Kaisa Mäensivun toinen studioalbumi Hand Picked tuo esille muusikon uusia puolia maukkaan ja monipuolisen kokonaisuuden muodossa. Levyn tarkoin valitut kappaleet, johon albumin nimikin viittaa basson "näppäilyn" lisäksi, sisältävät hänen omia sävellyksiään sekä lainakappaleita Mäensivun laulamilla ja kirjoittamilla suomenkielisillä teksteillä. Levyllä esiin nousee vahvasti myös Mäensivun taituruus omalla instrumentillaan kontrabassolla. 

Kaisa Mäensivu on asunut ja työskennellyt jo useamman vuoden New Yorkissa, jazzin pääkaupungissa. Palattuaan kesällä 2020 Suomeen hän perusti uuden trion puolisonsa, newyorkilaisrumpali Joe Perin, sekä vibrafonistivirtuoosi Severi Pyysalon kanssa. Tuoreella levyllä kuullaan kolme kappaletta triolta sekä vinksahtaneesti groovaava rumpu-bassoduetto The Lemur. Albumilla vierailevat myös Mäensivun kvartetista Kaisa’s Machinestä tutut muusikot saksofonisti Max Zenger, kosketinsoittaja Mikael Myrskog ja rumpali Jonatan Sarikoski. Mukaan valitut teokset Talviuni ja Codenames edustavat Kaisa's Machinen rauhallista ja arvoituksellista puolta, tuoden kokonaisuuteen modernin jazzin soundia – sitä mistä Mäensivu on aiemmin tullut tunnetuksi. 

Yllättävin osa kokonaisuutta on Mäensivun uusi puoli laulajana – aiemmin hänen lauluaan on kuultu lähinnä vokaaliyhtye Signen riveissä. Mäensivun amerikkalaisiin jazzstandardeihin kirjoittamat suomenkieliset lyriikat ovat tulosta ajoittaisesta itseilmaisun kaipuusta äidinkielellä ulkomailla asuessa. Tekstejä, joissa on omaperäinen ja hauskakin kulma, päästään nyt kuulemaan julkisesti ensimmäistä kertaa. 

Hand Picked on kiehtova, tunnelmallinen ja hyväntuulinen kokonaisuus, joka saa kuuntelijan viihtymään.  

– Levy tehtiin spontaanisti uuden materiaalin syntymisen myötä. Albumi kuvastaa osuvasti sitä iloa, joka syntyi ystävien ja muusikoiden jälleennäkemisestä pienen tauon jälkeen. Kokonaisuus myös kuvastaa minua muusikkona, mukana on svengaavaa straightaheadia, vapaampaa tunnelmointia, laulua, modernia jazzsävellystä, sekä virtuoottista ja maukasta musisointia, Mäensivu kuvailee. 

Kaisa Mäensivun uutuusalbumi on Flame Jazz Recordsin seitsemäs julkaisu. Levynjulkaisukonsertti kuullaan verkkokonserttina Turku Jazz Stream Festival -tapahtumassa 6.3.2021.

Mäensivun soitto on äärimmäisen tarkkaa mutta letkeää. Harvan käsissä kontrabasso soi yhtä vangitsevasti ja karismaattisesti. Hyvin svengaavaa." – Arttu Seppänen, HS 

"Band is led by a strong, highly musical bass presence of Kaisa Mäensivu." – London Jazz News 

"Tuoretta ja omaperäistä." – Pentti Ronkanen, Suomijazz

Levynjulkaisukonsertti

6.3.2021 klo 19, Kaisa Mäensivu: Hand Picked 
Turku Jazz Stream Festival,
Keikalla.fi

Kaisa Mäensivu – basso ja laulu
Severi Pyysalo – vibrafoni
Joe Peri (US) – rummut

Kaisa Mäensivu: Hand Picked 
Julkaisupäivä: 5.3.2021
Julkaisija: Flame Jazz Records
Digitaalinen jakelu: Playground Music Finland
Fyysinen jakelu: Flame Jazz Records
Formaatit: digitaalinen, CD ja LP (vinyyli)
Äänitys, miksaus ja masterointi: Hannu Lamminmäki, 2020
Valokuvat: Teemu Mattsson
Cover design: Kasperi Salovaara

Kappaleet:
1. Season’s Best  
säv. Severi Pyysalo  
2. Mä Kelasin Sua 
säv. Jimmy van Heusen, san. Kaisa Mäensivu  
3. Codenames  
säv. Kaisa Mäensivu  
4. Tähdet  
säv. Gene de Paul & Don Raye, san. Kaisa Mäensivu  
5. Talviuni  
säv. Kaisa Mäensivu  
6. The Lemur  
säv. Kaisa Mäensivu  

Kaisa Mäensivu – basso, laulu 
Severi Pyysalo – vibrafoni (1-4)  
Joe Peri – rummut (1-2, 4,6)  
Max Zenger – saksofoni (3,5)  
Mikael Myrskog – piano (3,5)  
Jonatan Sarikoski – rummut (3,5)

Kommentoi