Kaamosjazz - Polar Night Jazz soi jälleen kaukana pohjoisessa

entry-image

Kaamosjazz - Polar Night Jazz soi Saariselällä, Inarissa ja Karigasniemellä torstaista sunnuntaihin 23. - 26. marraskuuta 2017. Tankavaarassa 35 vuotta sitten syntynyt Kaamosjazz houkuttelee jälleen pohjoiseen kansainvälisiä ja kotimaisia jazzmuusikoita sekä jazzia rakastavaa yleisöä.

Pohjois-Lapin matkailua markkinoiva Inari-Saariselkä Matkailu Oy on jo useita vuosia turvannut Euroopan Unionin pohjoisimman jazzfestivaalin toteutumisen. Tänä vuonna tapahtuman kehittämisestä ja vuoden 2017 Kaamosjazzien tuottamisesta on sovittu raahelaisen Tuupa Recordsin kanssa. Yrityksellä on pitkä kokemus musiikkitapahtumien, myös jazzfestivaalien järjestämisestä.

Vaikka Kaamosjazz uudistuukin, soi jazz entiseen tapaan Saariselän gourmetravintoloissa, tunnelmallisessa Tunturikappelissa ja lisäksi keskellä pohjoista luontoa, päivätupa Aurorassa. Perinteiseen tapaan Inarin kirkonkylän Saamelaiskulttuurikeskus Sajos tarjoaa lauantai-iltana annoksen saamelaismusiikin sävyttämää jazzia. Aivan uutta on perjantai-illan konsertti Norjan rajan tuntumassa, Karigasniemellä Kalastajan Majatalossa. Saariselän keskustaan nousee myöskin tapahtumatori, JazzArena, Holiday Club hotellin tuntumaan, jossa kuullaan lyhyitä maistiaisia Kaamosjazzien artisteilta.

Samalla kun Kaamosjazz kurkottaa Saariselältä kauemmas pohjoiseen se myös kansainvälistyy. Se näkyy entistä enemmän Saariselän hotellien omilla kanavilla, Ivalon lentoasemalla ja itse matkailukeskuksessa, houkutellen konsertteihin myös muita talvimatkailijoita. Kansainvälisyyden myötä festivaalin nimi muuttuu vähitellen muotoon Kaamosjazz - Polar Night Jazz.

Kaamosjazzien esiintyjät ja ohjelmisto on julkistettu Kaamosjazzien sivustolla www.kaamosjazz.fi ja konserttiliput ovat myynnissä verkkokaupassa www.lipputoimisto.fi, josta voi ostaa kaikkien konserttien lippuja ennakkoon. Lippuja myydään myös Saariselän konserttipaikoilla. 

Kuvassa: Niillas Holmberg & Roope Mäenpää

Kommentoi