Jukka Perko Tritone lähtee Suomen Jazzliiton kiertueelle maaliskuussa

entry-image

Suomen arvostetuimpiin jazzartisteihin kuuluva saksofonisti Jukka Perko lähtee Jazzliiton kiertueelle mukanaan timantinkovana rytmisektiona lukuisissa eri yhtyeissä tunnetut basisti Antti Lötjönen ja rumpali Teppo Mäkynen.

Kiertueella kuullaan materiaalia trion debyyttilevyltä Dizzy, jossa Perko käsittelee ensi kertaa Dizzy Gillespien musiikkia ja tekee samalla kauan kaivatun paluunsa bebop-perinteeseen. Taustalla kulkee myös uskomaton tarina huittislaisen maanviljelijäperheen lapsen päätymisestä maailmankuulun jazzlegendan yhtyeeseen, jonka riveissä Perko kiersi kahden vuoden ajan vuosina 1987-88.

Dizzy-albumia ei kannata erehtyä luulemaan nostalgiaprojektiksi. Väkevä triokokoonpano ottaa ilon irti klassikkosävellyksistä tuoden niihin oman näkemyksensä ja osoittaen, että paras jazz on aina omassa ajassaan elävää, aktiivista taidetta. Bändin sovitukset ovat luontevia, svengaavia, ja loisteliaan kolmikon keksiliäisyydellä marinoituja.

"Kyse ei ole siitä, mitä Dizzyn musiikki merkitsee meille, vaan mitä uutta itsestämme ja elämästämme voimme antaa siihen", Perko toteaa. "Lisäämme yhden palasen jazzmusiikin valtavaan mosaiikkirakennelmaan, ja tuomme julki oman äänemme ja näkemyksemme. Dizzyn musiikki elää sisälläni, joten oli tärkeää saada Antti ja Teppo mukaan aktiivisiksi tekijöiksi ideoimaan ja luomaan tätä musiikkia yhdessä. Periaatteessa minun olisi ollut helppo lykätä tähän musiikkiin tarttumista ikuisuuksiin, mutta ajattelin ajan olevan kypsä nyt jos koskaan, kun Dizzyn syntymästä tuli juuri kuluneeksi 100 vuotta ja omasta debyytistäni Dizzyn bändissä 30 vuotta."

Vuonna 1966 perustettu Suomen Jazzliitto ry on tärkein jazzin edunvalvoja ja kattojärjestö Suomessa. Jazzliitto osallistuu jazzin asiantuntijatahona kulttuuripoliittiseen keskusteluun ja ylläpitää Jazz Finland -sivustoa, joka on suomijazzin tärkein tiedotuskanava, tietopankki ja konserttikalenteri. Keväällä 2018 Suomen Jazzliitto tukee Jukka Perko Tritonen lisäksi Njet Njet 9:n ja Vapaiden Äänten tuplakiertuetta, ja tuottaa itse Jussi Lehtonen Bandin ja Kaisa's Machinen kiertueet. Kiertuetoiminnalla Suomen Jazzliitto tukee missiotaan pitää jazz soimassa ympäri Suomen.

Kiertueaikataulu
pe 16.3. Tapiola Garden, Espoo
su 18.3. Vanhan Paloaseman Baari, Oulu
ma 19.3. Tornion Musiikkitalo
ke 21.3. Krapin Paja, Tuusula
to 22.3. Poppari, Jyväskylä
pe 23.3. Joensuun konservatorio
la 24.3. Ravintola Raatihuone, Iisalmi
su 25.3. Ravintola Wanha Kasino, Savonlinna
ma 26.3. Ravintola Kairo, Kotka

Jukka Perko Tritone
Jukka Perko, saksofoni
Antti Lötjönen, basso
Teppo Mäkynen, rummut

www.jukkaperko.com 
www.facebook.com/Jukka-Perko 

Kommentoi