Joonas Haavisto valittu ensimmäisenä suomalaisena jazzpianistina Steinway-artistiksi

entry-image

Pianisti Joonas Haavisto on valittu Suomen ensimmäisenä jazzpianistina maailmankuulun pianobrändi Steinwayn artistiksi. Artistius on kunnianosoitus, jolla halutaan tukea kansainvälisesti korkeatasoisten pianistien uraa sekä työolosuhteita. Steinway Artist -rosteriin kuuluvat mm. Vladimir Horowitz, Artur Rubinstein, Lang Lang, Keith Jarrett, Ahmad Jamal, Brad Mehldau sekä Robert Glasper.

Pianisti ja säveltäjä Joonas Haavisto (s. 1982) on kansainvälisesti palkittu jazzmuusikko. Hän on levyttänyt useiden eri kokoonpanojen kanssa ja esiintynyt merkittävillä festivaaleilla sekä klubeilla Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Japanissa.

Nousujohteista kansainvälistä uraa tekevä Haavisto on julkaissut trionsa kanssa kolme albumia: Blue Waters, Micro to Macro sekä oku. Joonas Haavisto Trion kolmas albumi oku (2016) julkaistiin Pohjoismaiden ja Japanin lisäksi Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä. Kiitetyn albumin kappale ”Frozen” nousi maailmanlaajuisen Apple Musicin A-listalla 2015- 2016 jazzsävellyksien top 10 -listalle. Useat kansainväliset jazzjulkaisut ja sanomalehdet ovat antaneet erinomaisia arvioita uudesta levystä.

Pianisti on myös esiintynyt kamariorkestereiden kuten Keski- Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Lapin Kamariorkesterin solistina. Viime vuonna Cannesin Un Certain Regard -sarjan voittaneessa Juho Kuosmasen ohjaamassa elokuvassa Hymyilevä mies on myös Haaviston esittämä ja säveltämä kappale.

Lisäksi Haavisto on menestynyt soolopianistina ja voittanut kansainvälisen Jazz Improvizacija 2006 -soolopianokilpailun Vilnassa. Lisäksi hän oli yksi semifinalisteista Nottingham International Jazz Piano Competitionissa 2010. Hän on päässyt tekemään yhteistyötä niin Suomessa kuin Yhdysvalloissa kansainvälisesti merkittävien jazzmuusikkojen kanssa.

Haavisto kertoo olleensa maailman parhaana pidetyn Steinway & Sons pianomerkin fani jo pienestä pitäen. "Yksi mieleenpainuvimmista muistoista on, kun suuri mestari Murray Perahia vieraili Kokkolassa 90-luvun lopulla Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina. Ihmettelin vielä pitkään konsertin jälkeen, miten joku voi saada niin kauniin ja laulavan soundin flyygelistä. Viime vuonna kuulin myös kahta jazzpianon legendaa heidän soolokonserteissaan – Keith Jarrettin soolokonsertti Brysselissä ja Brad Mehldaun soolokonsertti Turussa. Kaikissa edellä mainituissa konserteissa oli Steinwayn flyygeli."

"On suuri kunnia liittyä Steinwayn Artistien joukkoon. On myös hienoa päästä viemään Suomen korkeatasoisen jazzkentän viestikapulaa tätä kautta maailmalle."

Haavistolla on tulossa kesän festivaalikeikkojen lisäksi oma soolokonsertti syyskuussa Steinway Piano Galleryssä Helsingissä.

”One of the most talented pianists of his generation.” – Tobias Rapp, Der Spiegel

”One of the best piano trios in Europe.”­ – Sebastian Meissner, Sounds&Books

”A stunning pianist. Every tune sounds excellent!" – Takashi Kubota, Jazz Japan

”Latest masterpiece from the fast rising Nordic Star.” – Jazz Critiques Magazine

”This trio's real thrill lies in its unique balance and those breathtaking moments in their nuanced playing.” – Toshiaki Uemura, CD Journal

“This debut set is a delight from start to finish.” – Tim Stenhouse, ukvibe

www.joonashaavisto.com 
www.steinwaypiano.fi 

Kommentoi