Siirry pääsisältöön

Joe Lovano ja Carminho esiintyvät Espoossa April Jazz -festivaalilla

entry-image

35. April Jazz järjestetään 27.-31.10. Espoon kulttuurikeskuksessa ja Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa. Festivaalin pääesiintyjinä nähdään Grammy-palkittu yhdysvaltalainen tenorisaksofonisti Joe Lovano, joka esiintyy puolalaisen Marcin Wasilewski Trion solistina sekä portugalilianen fado-laulaja Carminho. Vahvan kotimaisen ohjelmiston muodostavat muun muassa kaikki viisi vuoden 2020 jazz-Emma-ehdokasta, 25-vuotista taitelijauraa juhliva Lenni-Kalle Taipale, festivaalin isäntäorkesteri Espoo Big Band sekä soolokonsertissa esiintyvä pianisti Aki Rissanen. Liput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa ja toimipisteissä.

Muita tapahtumassa esiintyviä ulkomaisia artisteja ovat ensimmäistä kertaa oman yhtyeensä kanssa Suomeen saapuva chileläinen saksofonisti Melissa Aldana, edellisellä April Jazz -visiitillään yleisön hurmannut norjalainen laulaja-lauluntekijä Bernhoft sekä tanskalainen lyömäsoittajalegenda Marilyn Mazur, jonka johtama kahdeksan naisen muodostama Shamania-yhtye esiintyy nyt ensi kertaa Suomessa.
 
Syystapahtuman aikatauluista on karsittu päällekkäisyydet, joten yleisöllä on mahdollisuus osallistua vaikka jokaiseen festivaalin kymmenestä konsertista. Useampaan konserttiin osallistumista helpottamaan tarjolle on tuotu myös edullisia päivälippuja, jotka sisältävät päivän molemmat konsertit. Perjantaina päivälippu tarjoaa tilaisuuden viiden yhtyeen jazz-Emma-maratoniin, joka alkaa Tapiolasalista klo 17.30 ja päättyy Louhisalissa klo 23 jälkeen. 
 
– April Jazz on alusta lähtien ollut kansainvälinen jazzfestivaali, jossa ulkomaisten huippuesiintyjien rinnalle on nostettu vuosittain ajankohtaisimpia ja mielenkiintoisimpia kotimaisia kokoonpanoja. Suomessa tehdään valtavasti laadukasta jazzmusiikkia, ja nyt voimme jälleen tarjota yleisölle laajennetun ja monipuolisen kattauksen kotimaisten tekijöiden musiikkia, kertoo April Jazzin festivaalijohtaja Matti Lappalainen.
 
Yksi kotimaisen ohjelmiston kohokohdista nähdään perjantaina 29.10. kun Espoon kulttuurikeskuksessa esiintyvät kaikki viime vuoden parhaan jazzalbumin Emma-palkinnon voittajaehdokasta. Tapiolasalissa esiintyvät trumpetisti Verneri Pohjola sekä Mortality-yhtye. Klubitunnelmaisessa Louhisalissa lavalle nousevat Emma-voittaja Superposition sekä Riitta Paakin ja Jussi Lehtosen johtamat kvartetit.
 
Live-konserttien ohella festivaalitunnelmaan pääsee myös seuraamalla tapahtuman aikana esitettäviä konserttitallenteita.

April Jazz on yksi Suomen suurimmista jazzfestivaaleista ja se on järjestetty Espoossa vuosittain aina vuodesta 1987 alkaen. Tapahtuman järjestää Espoo Big Band ry.

www.apriljazzfestival.com 

Kommentoi