JAZZTORIN OHJELMA TÄYDENTYI

entry-image

Kymmenen tapahtumaa, kuusi tapahtumapaikkaa ja seitsemän järjestäjää. Lahden Jazztorin ohjelma tarjoaa monipuolisen sekoituksen konsertteja, klubikeikkoja, elokuvia, runoutta, sirkustaidetta ja shakkia. Vieraita on New Yorkista asti, mutta paikallisetkin voimat ovat hyvin esillä.

Etelärinteen Pojat valloittavat jazz- ja swing-musiikilla Ravintola Viraston maanantaina 24.9. Pietarin jazzklubeillakin kuultu kokoonpano tuottaa parhaan jatsisvengin ja tarjoilee vauhdikasta menoa ja herkkää tunnelmointia. Illan tunnelman virittää klo 18 alkaen Duo Karhos, ja saattaapa tämä valovoimainen musiikin moniottelijapari näkyä lavalla vielä myöhemminkin illalla. Lahden Jazztoria varten Duo Karhos on valmistanut suuriskelmiin ja jatsin ikivihreisiin perustuvan ohjelmiston vierailevina solisteinaan Tommi Nurmilaine ja Jermu Nyberg. Mukana on myös yllätysvieraita. 

Jazztorin runoillassa tiistaina 25.9. rikotaan rajoja. Pikkuteatterin lämpiössä klo 20 lavalle nousee neliääninen Runoilijoiden orkesteri (Mikko Mankinen, Saara Metsäranta, Juha Rautio, Virpi Vairinen), joka haastaa yhdessä ja erikseen improvisaatioon Lari Liuksen, Aleksi Saraskarin ja Ilmari Myllysen muodostaman Kirjo-trion sekä sirkustaiteilija Rauli Katajavuoren. Runoilijoiden orkesteri esiintyy erilaisissa monitaiteellisissa kokoonpanoissa. Aikaisemmin orkesteria on kuultu Hiljaisuus-festivaaleilla kesällä 2018 yhdessä Pekka Kuusiston kanssa.

Perinteinen Jazztorin avajaiskonsertti on sunnuntaina 23.9. Kansantalon Vaahterasalissa. Jazztorin sunnuntaihin on aina kuulunut gospel, ja nyt konsertin saa avata Appelsiini. Kuoron ohjelmistossa on ollut niin kotimaista kuin ulkomaistakin gospelia. Nuoret muusikot ja oppilaitosorkesterit kuuluvat myös ilmaiskonsertin vakiotarjontaan. Heitä edustavat tällä kertaa Tiirismaan lukion ja Lahden Konservatorion opiskelijoiden bändit. Kokeneempia jazzin taitajia edustavat konsertissa Päivi and the Moonstones, Brass Jazz Quartet ja Trio Quartet. Duo Karhos on sekoitus nuoruutta ja kokemusta.

Päivi and the Moonstones on jo lahtelaisille tuttu swingbändi, jonka ohjelmistosta löytyy jazzklassikkoja, bossanovaa, ripaus soulia ja ranskalaista chansonia. Brass Jazz Quartet on vuoden ajan toiminut jazzorkesteri, jossa soittavat Olli Vilen (pasuuna), Kari Tainiala (piano), Hiromitsu Kobayashi (tuuba) ja Tuomas Saharinen (rummut). Tuore kokoonpano on myös Trio Quartet, joka tarjoilee kuulijoilleen jazzin, fuusion ja soulin klassikoita omalla näkemyksellään. Tiirismaan lukiossa toisensa löytäneet soittajat (Sonja Kaipainen, Viljam Mikkelsson, Onni Tikkanen ja Topias Marjamaa) ovat esiintyneet vuodesta 2016 asti moninaisissa kokoonpanoissa yhdessä ja erikseen. 

Lue koko ohjelma: www.jazztori.fi

Kuva: Brass Jazz Quartet by Timo Mäkelä

Kommentoi