Jazzliiton kiertuehaku keväälle 2020 - haku päättynyt

entry-image

Keväällä 2020 Jazzliitto tuottaa kaksi omaa kotimaan kiertuetta ja tukee kahta yhteistuotantokiertuetta. Haku esiintyjäksi tai tuottamaan kiertueita on avoinna maanantaista 15.4. klo 10 maanantaihin 20.5. klo 16 asti.

Hakeminen tapahtuu tällä sähköisellä lomakkeella. Lomakkeelta löytyvät myös hakukriteerit ja -ohjeet. 

Mikäli tarvitset apua lomakkeen täyttämisessä tai mahdollisten liitteiden lähettämisessä, otathan yhteyttä Jazzliittoon jo hyvissä ajoin ennen hakuajan päättymistä, jotta varmistamme hakemuksesi saapumisen ajallaan. Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Valinnat tekee Jazzliiton hallitus. Valituille bändeille ja tuottajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kesäkuun alkupuolella. Kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista ennen juhannusta.

 

JAZZLIITON KIERTUE VAI YHTEISTUOTANTOKIERTUE?

  • Jazzliiton omatuotannoissa liitto vastaa keikkamyynnistä ja konsertteja järjestävät ensisijaisesti Jazzliiton jäsenyhteisöt. Kiertueiden ajat ovat 27.1.–9.2.2020 ja 4.–17.5.2020.
  • Yhteistuotannoissa keikkamyynnistä ja koko tuotannosta vastaa ulkopuolinen tuottaja, jolla on oma yritys. Jazzliitto tukee rahallisesti yhteistuotantoja. Yhteistuotannot pyritään toteuttamaan helmi–huhtikuussa 2020, Jazzliiton omatuotantojen välisenä aikana.

 

Jazzliiton kiertueet

 

Jazzliitto sitoutuu järjestämään kysynnästä riippuen 5-8 keikkaa ensisijaisesti Jazzliiton jäsenyhdistyksissä kahden viikon ajanjaksolla. Erityisen suurilla kokoonpanoilla keikkojen määrä voi olla pienempi. Yhtyeet voivat myös myydä omia keikkojaan vapaille päiville kiertueen yhteyteen.

Kiertue 1: 27.1.–9.2.2020
Kiertue 2: 4.–17.5.2020

Jazzliitto tuottaa kiertueet itse ja maksaa:
- muusikoiden ja ääniteknikon palkkiot (235€ brutto, sis. lomakorvauksen)
- päivärahat
- matkat ja majoitukset
Kiertueet tehdään pääasiallisesti Jazzliiton minibussilla ja mahdollisilla Ahvenanmaan- ja Viron-keikoilla käytetään lauttaa. Ääniteknikko toimii pääasiallisesti kuljettajana ja kiertuemanagerina, jollei muuta sovita. Yhtyeellä on mahdollisuus käyttää omaa teknikkoaan, tai Jazzliiton palkkaamaa teknikkoa.

Kiertuetiedotuksessa käytetään tiedotustoimiston palveluita. Palveluihin kuuluu:
- yleinen mediatiedote
- paikallis- ja jazzmedioiden kontaktointi ja mediaosumien raportointi.
- yhtenäinen ilme julisteineen ja some-bannereineen.
Jazzliitto tiedottaa kiertueista Jazz Finland -sivustolla ja Jazz Finlandin Facebook-sivulla sekä Twitterissä. Jos yhtyeellä on tulossa levy tai muuta huomionarvoista tiedotettavaa, yhtye voi halutessaan myös pyytää tarjousta omasta promootiostaan kiertueen yhteydessä Jazzliiton sopimuskumppanilta.
HUOM! Yhtyeellä tulee olla valmiina omat kotisivut tai muu aktiivinen viestintäkanava ja tuoreet kuvat elokuuhun 2019 mennessä. Jazzliitto ei vastaa yhtyeen omasta tiedotusmateriaalista.

Hakemusta tarkastellaan erityisesti näistä näkökulmista:
- Jazzmusiikillinen korkealaatuisuus ja persoonallisuus
- Yhtyeen ammattimaisuus (toiminnan pitkäjänteisyys, promomateriaalin laatu)
- Yhtyeen ajankohtaisuus (julkaisut, tunnustukset, palkinnot)
- Muusikoista suurimman osan tulee olla suomalaisia
- Edellisestä Jazzliiton kiertueesta kulunut aika (karenssi yhtyeelle ja yhtyeenjohtajalle n. 3 vuotta)
Yhtyeiden on otettava jo hakuvaiheessa huomioon, että sen jäsenten tulee olla käytettävissä koko kiertueajanjakson, jolle yhtye valitaan.
HUOM! Voit jättää vain YHDEN hakemuksen.
Jos sinulla on useita kokoonpanoja, valitse niistä tähän kiertuehakuun niistä aktiivisin ja ajankohtaisin.

Liitteet
- yhtyeen tai sen jäsenten kotisivut tai muu sivusto
- musiikkinäyte joko kotisivuilta kuunneltavissa tai mp3-tiedosto sähköpostitse: raisa.siivola@jazzfinland.fi (lähetettävä hakuajan sisällä)

Yhteistuotantokiertueet

 

Jazzliitto valitsee ensi keväälle kaksi yhtyettä yhteistuotantokiertueille, toteutusajankohta on helmi - huhtikuu 2020. Korkeatasoisilta jazzyhtyeiltä odotetaan ammattimaista tuotantotahoa, omaa aktiivisuutta, hyvä idea ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma budjetteineen.

Hakijana toimii tuotannosta vastaava yritys. Tuotantotaho itse vastaa:
- kiertueen taloudesta
- keikkamyynnistä
- markkinoinnin suunnittelusta
- käytännön järjestelyistä

Jazzliitto tukee kiertueen kuluja maksimissaan 6000 eurolla tai budjetin jäädessä alle 12 000€, tuki kohdistuu 50% kuluista. Tuen voi talouden suunnittelussa vapaasti kohdistaa esim. seuraaviin asioihin:
- muusikoiden palkkiot
- ääniteknikon palkkiot
- äänentoistolaitteisto (mikäli Jazzliiton kalusto ei riitä)
- matkakulut (polttoaineet tai matkat joilla ei käytetä Jazzliiton kiertuebussia)
- majoituskulut
- markkinointi- ja tiedotuskulut
- tuottajan palkkio

Jazzliitto edellyttää tuotannossa muusikoiden ja ääniteknikon sekä kiertueen tuottajan ja muiden ammattilaisten työkorvauksen pitämistä kohtuullisella tasolla. Muusikoiden liiton määrittelemä muusikon minimikonserttipalkkio 200€/brutto+lomakorvaus tulisi olla myös kiertueen minimi per keikka. Poikkeustapauksien, esimerkiksi lippuriskikeikkojen ehdoista tulee keskustella kaikkien asianosaisten kesken jo tuotantosuunnitelmaa tehtäessä.
Jazzliitto ei ole palkanmaksajataho yhteistuotantokiertueilla.

Yhteistuotantokiertueilla on mahdollisuus käyttää Jazzliiton äänentoistolaitteistoa sekä 8+1-paikkaista bussia veloituksetta, ja tuottajalla on oikeus käyttää Jazzliiton majoitussopimusta.

Tuottaja voi hakea kiertueeseen rahoitusta Musiikin edistämissäätiö MES:ltä ja muista lähteistä, mutta tämä tulee käydä ilmi budjetin tulosuunnitelmasta ja myöhemmin tuotannon edetessä haettavasta/saatavasta rahoituksesta tulee raportoida Jazzliitolle.

Yhteistuotantokiertueilla tuottaja vastaa kokonaisuudessaan kiertueen toteutuksesta. Kiertueita ei toivota toteutettavan päällekkäin Jazzliiton omien kiertueiden kanssa (kts. ajankohdat ylhäällä).

Lisätietoja antaa Jazzliiton tuottaja Raisa Siivola osoitteessa raisa.siivola@jazzfinland.fi tai puhelimitse 044 205 6926.

Kommentoi