jaZZanti-konserttisarjan keväässä monipuolista jazzia

entry-image

Helsinki Jazz ry:n järjestämässä jaZZanti-konserttisarjassa on tänä keväänä kahdeksan mielenkiintoista konserttia. jaZZanti-konserttikonseptissa luodaan välitön vuorovaikutussuhde muusikoiden ja kuuntelijoiden välillä.

 

Musiikki soi tilan hyvän akustiikan ansiosta mahdollisimman luonnollisena. Kevään ohjelma esittelee kiinnostavia, suomalaisia, eri tyylisuuntia edustavia jazzyhtyeitä. Kauden päätöskonsertissa jaetaan Erik Lindströmin stipendi ansioituneelle nuorelle jazzmuusikolle.

Konsertit alkavat klo 19 (ovet avautuvat klo 18.30).
Ravintola Laulumiehet, Hietaniemenkatu 2, 00100 Helsinki. Liput 15 €, eläkeläiset, työttömät ja Helsinki Jazz ry:n jäsenet 10€, opiskelijat 8 €, pariskunnat 10 + 10 €. Ennakkoliput: Digelius Music, Laivurinrinne 2., www.digelius.com

Konsertteja tukevat Helsingin kulttuurikeskus ja Musiikin edistämissäätiö.

OHJELMISTO:

jaZZanti-konsertti 28.1.
Ma-a trio
Jone Takamäki: puhaltimet, Ilpo Heikkinen: elektroniikka, Lauri Hyvärinen: kitara ja Otzir Godot: perkussiot

Ma-a trio on Jone Takamäen luotsaama kiinnostava yhtye, joka yhdistää useita musiikkilähteitä ja musiikin toteutusmuotoja.

Yhtye luonnehtii musiikkiaan seuraavasti:
The name MA-A describes trio’s music and philosophy: “maa” is the Finnish word for earth whereas “ma” in Japanese means the meaningful empty space as a content and essence in things and moments; for example the essence of a vessel is in its emptiness, the dramatic meaning of speech is in pause in between the words, the power of music is in between the sounds. Archaic elements meet modern sounds-capes. Our music’s universal language melts different influences in existing music and gives new approaches to music and performing.
www.facebook.com/pages/MA-A-TRIO/135971986557939

----

jaZZanti-konsertti 11.2.2014
KVR + Mopo Jazzliiton kiertueella

KVR
Jussi Kannaste: saksofonit, Teemu Viinikainen: kitara ja Joonas Riippa: rummut
Mopo
Linda Fredriksson: puhaltimet, Eero Tikkanen: basso ja Eeti Nieminen: lyömäsoittimet

Vuonna 2005 alkunsa saanut KVR epätavallisine kokoonpanoineen on mainio kiertuepari vuoden 2009 tulokkaalle, muuten vain epätavalliselle Mopo-triolle.

Foni, kitara ja rummut asettavat KVR:lle miellyttäviä haasteita, kun instrumenttien perinteiset roolit on unohdettu. Yhtyeen ilmaisussa kuuleekin kuinka muun muassa saksofoni toimii välillä komppaajan roolissa kitaran soittaessa sooloa ja kuinka rumpali käyttää erittäin rikkaasti hyväksi erilaisia lyömäsoittimia, jopa luoden melodisia efektejä. Jussi Kannaste ja Teemu Viinikainen ovat säveltäneet ohjelmistoa nimenomaan tälle yhtyeelle ja ohjelmistoa täydentämään on tutuista jazzstandardeista sovitettu triolle sopivat versiot.
www.soundcloud.com/jussi-kannaste

Siinä missä KVR:n muusikot ovat moneen kertaan palkittuja ja tunnustettuja suomijazzin kulmakiviä, on Fredriksson-Tikkanen-Nieminen monelle nuorelle jazzarille tai avarakatseiselle musiikinystävälle "SE" jazzbändi. Mopo on villi ja nuori, punkista, jazzista sekä Suomen luonnosta ammentava, impro-
visoiva yhtye. Trio on päristellyt ympäri Suomea ja kovaa vauhtia suunta on tietysti ulkomaille, kun pienien klubien lisäksi suuret festariyleisöt (mm. Flow Festival, Tampere Jazz Happening, 12points) ovat innolla ottaneet Mopon vastaan. Mopo oli Suomen Young Nordic Jazz Comets -edustaja Tuk-
holmassa vuonna 2011. Mopo julkaisee uutukaisen levynsä Jazzliiton kiertueella.
www.mopomopo.com

----

jaZZanti-konsertti 11.3.
Jorma Tapio ja Kaski

Jorma Tapio: puhaltimet, Ville Rauhala: kontrabasso ja Simo Laihonen: perkussiot.

Jorma Tapio & Kasken musiikki on väkevää, raakaa, ja herkkää melodista freejazzia, jossa on vaikutteita kansanmusiikeista, primitiivisestä ja klassisesta länsimaisesta musiikista. Sävellykset ovat pääosin Jorma Tapion omia. Yhtye vie kuulijan erilaisiin mielenmaisemiin - rajullakin tavalla - puhdistaen energiallaan ja rehellisellä avoimuudellaan. Monet eri puhaltimet tuovat väriä' trion musiikkiin.

Jorma Tapio on tunnettu omista yhtyeistään sekä vetämästään Sound&Furystä. Hän on toipunut pitkällisistä sairauksistaan ja nyt vahvasti löytämässä/etsimässä omaa ääntään ja laajentamassa ilmaisuaan tämän yhtyeen ja muiden projekstiensa myötä. Hänestä tuntuu että nyt se alkaa vasta lähteä.

Ville Rauhala ja Simo Laihonen eivät esittelyjä kaipaa Black Motor-yhtyeen luovana komppiparina.
www.jormatapio.com

----

jaZZanti-konsertti 8.4.
Teppo Mäkysen Serenity Ensemble

Teppo Mäkynen: rummut ja sävellykset, Mikko Innanen ja Jukka Perko: puhaltimet ja Antti Lötjönen: kontrabasso

Vuoden 2012 Viapori Jazzissa ensi kertaa esiintynyt yhtyeessä Teppo Mäkysen esittelee laajaa taiteellista arsenaaliaan itämaisen minimalismin ja jazzin perimän keinoin. Yhtyeen ilmaisu perustuu sen kokonaissointiin ja -tunnelmiin, ei yksilösuorituksiin.
www.jazzfinland.fi/artisti/teppo-makynen

jaZZanti-konsertti 10.4.
Ville Vokkolainen & Kadotettujen Paratiisi - levynjulkistuskonsertti

Ville Vokkolainen: kitara, Pauli Lyytinen: puhaltimet, Eero Tikkanen: kontrabasso, Harri Kuusijärvi: harmonikka ja Jesse Ojajärvi: rummut

Ville Vokkolainen on Bostonin Berklee College of Musicissa ja New England Conservatoryssä kouluttautunut klassinen säveltäjä ja sähkökitaristi. Tämänhetkisessä työskentelyssään Vokkolainen yhdistää improvisaation luomia mahdollisuuksia eurooppalaisen, vahvasti kontrolloidun klassisen säveltämisen tekniikoihin. Yhtye julkaisee ensi levynsä Eclipse Musicin toimesta.
http://vokkolainen.wordpress.com

----

jaZZanti-konsertti 22.4.
Antti Lötjösen Quartet East

Antti Lötjönen: kontrabasso, Jussi Kannaste: saksofonit, Verneri Pohjola: trumpetti ja Joonas Riippa: rummut.

Suomen huippubasisteihin kuuluvan oma yhtye on keikkaillut harvakseen ja nyt on mahdollisuus päästä kuulemaan yhtyeen monipuolista sointia. Konsertissa Antti soittaa myös soolobasso osuuden.
www.jazzfinland.fi/artisti/antti-lotjonen/biografia

----

jaZZanti-konsertti 29.4.
Kari Ikonen ja Henrik Sandås

Kari Ikonen: piano ja Henrik Sandås: bandoneon – soolo & duo

Viime vuonna Yrjö-palkinnon saanut Kari Ikonen tarjoilee unohtumattomia omia pianoteoksia ja -tulkintoja muiden sävellyksistä.
www.kariikonen.com/

Henrik Sandås ja hänen bandoneóninsa ovat ainutlaatuinen ilmiö tämän päivän kansainvälisessä musiikkimaailmassa. Hänen kokonaisvaltainen muusikkoutensa ja puhutteleva soittotyylinsä ovat herättäneet ihastusta ja ihailua ympäri Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa. Hän on nopeasti saavuttanut aseman yhtenä Suomen kysytyimmistä tango nuevo –spesialisteista ja omistaa nykyisin enemmän ja enemmän aikaansa myös musiikin sovittamiseen eri kokoonpanoille. Sandås on kantaesittänyt mm. Markku Klamin, Kirmo Lintisen, Jukka Linkolan, Markus Elglandin, Matti Laukkasen ja Kari Ikosen teoksia. www.henriksandas.com

----

jaZZanti-konsertti 27.5.
Ville Vannemaan Karhu trio ja Erik Lindströmin stipendin jako tilaisuus

Ville Vannemaa: puhaltimet, Teemu Åkerblom: kontrabasso ja Mikko Arlin: rummut

Ville Vannemaa on nuoria nousevia saksofonisteja, joka on soittanut useissa big bandeissä ja omissa yhtyeissään. Ville opiskelee Sibelius-Akatemian jazz-osastolla. Ville sai Erik Lindströmin stipendin vuonna 2010.

 

 

Kommentoi