Jazzahead! lähestyy - suomijazz taas framilla Saksassa

entry-image

Vuosittain Saksan Bremenissä järjestettävä Jazzahead! on jazzkentän ammattilaisten tärkeimpänä pidetty kansainvälinen kokoontuminen ja yleisöfestivaali. Jazzahead! järjestetään tänä vuonna 19. – 22. huhtikuuta. Music Finland ja Suomen Jazzliitto yhdessä koordinoivat Suomen messuosaston ja yhteistapahtumien järjestämisen. Seuraa Jazzahead!-tapahtumia myös Jazz Finlandissa!

Huhtikuun lopulla järjestettävä Jazzahead koostuu korkeatasoisesta showcase-ohjelmistosta sekä musiikkimessuista. Jazzahead on järjestetty vuodesta 2006 asti ja vuosittain tapahtuma houkuttelee Bremeniin yli kuudestakymmenestä maasta noin kolmetuhatta alan ammattilaista (muun muassa artisteja, promoottoreita, levy-yhtiöitä, agentuureja, kustantajia, jakelijoita, tuotantoyhtiöitä, laitevalmistajia, lehdistöä, instituutioita ja yhdistyksiä) sekä yli 15 000 konsertissa kävijää eri puolilta maailmaa. Suomalaisia delegaatteja tapahtumaan osallistuu tänä vuonna kaksikymmentä.

Jazzahead valitsee tapahtumaan vuosittain partnerimaan, joka aloittaa showcase-ohjelmiston. Valittu maa on keskiössä monissa tapahtumissa, joiden tarkoituksena on esitellä sen kulttuuria ja musiikkia Jazzaheadissa vierailevalle yleisölle. Suomi toimi partnerimaana viime vuonna ja tänä vuonna vuorossa on Puola, jolta kuullaan kahdeksaa yhtyettä ensimmäisenä showcase-päivänä.

Menestyksekkään kumppanuuden johdosta Suomi on hyvin edustettuna myös tämän vuoden Jazzaheadissa. Suomella on oma messuosasto muiden Pohjoismaiden rinnalla ja kuusi kotimaista artistia esiintyy viikonlopun aikana eri Jazzahead-tapahtumissa.

European Jazz Meeting -päivässä esittäytyy 18 eurooppalaista artistia ja päivän ohjelmistossa nähdään showcase-konsertit kotimaisilta Joonas Haavisto Triolta ja Pauli Lyytinen Magnetia Orkesterilta. Samana iltana on mahdollisuus myös jazzjatkoihin Magazinekellerissä, missä Music Finland ja Suomen Jazzliitto järjestävät Finnish Friday Jamahead -jamisession. Iltaa isännöi housebändin roolissa Jussi Fredriksson Trio ja ennen jameja musiikkipuolesta vastaa DJ Matti Nives. Lauantaina Karton-klubille rantautuu Jazzahead clubnight, missä nähdään lisää kotimaisia yhtyeitä, kun lavalle nousevat Pauli Lyytinen Machinery, Mopo ja VIRTA.

Jazz Finlandin keikkakalenterista löytyvät konserttien lisätiedot ja International-sivulle lisätään artikkeleita myös paikan päältä, jotta suomalaisten matkaa Jazzaheadissa on mahdollista seurata kotimaasta käsin. Sivuilta löytyvät myös osallistujien yhteystiedot.

Lisätietoja:

Henna Salo
Music Finland
Vientipäällikkö, kansanmusiikki ja jazz
henna.salo@musicfinland.fi
Puh. +358 (0)40 731 8018

Raisa Siivola
Suomen Jazzliitto ry
Tuottaja-tiedottaja
raisa.siivola@jazzfinland.fi
Puh. + 358 (0)44 205 6926

Kommentoi