Jazz syntyy tarinoista - saksofonisti Petri Puolitaival julkaisee debyyttialbuminsa

entry-image

Yli 20 vuotta jazzin ja kevyen musiikin eturivin artistien riveissä esiintynyt Petri “Pope” Puolitaival julkaisee Northern Resonance -levyn yhtyeensä Pope Puolitaival Nordic4 kanssa. 

Nimensä mukaisesti Northern Resonance heijastelee pohjoista mielenmaisemaa. Albumin kahdeksan eri puolille Suomea sijoittuvaa sävellystä muodostavat tarinallisen kokonaisuuden, joka pohjaa Puolitaipaleen omakohtaisiin kokemuksiin. ”Uskon että musiikissa kuuluu aina vahvasti sen esittäjän ja säveltäjän elämäntarinat. Kun taustalla on oikeita tapahtumia, on jokaisen kappaleen yksilöllinen tunne helppo löytää uudestaan live-esiintymisissä ja välittää eteenpäin”, Puolitaival sanoo.

Elokuvallisia tunnelmia esiin loihtivat sävellykset vievät kuulijan kuvitteelliselle matkalle tapahtumapaikkoihinsa. Vahvat melodiat ja perinnetietoinen sointi yhdistyvät albumilla luontevasti vapaampaan improvisaatioon ja Puolitaipaleen rosoiseen, sähköisesti muunneltuun saksofonisoundiin. Kappaleet ja niiden tulkinta ammentavat jazzin ilmaisupaletista mutta kurkottavat yli musiikillisten genrerajojen.

Petri "Pope" Puolitaival on Oulusta kotoisin oleva saksofonisti ja huilisti. Puolitaival on vaikuttanut pääkaupunkiseudulla vuodesta 1994 lähtien. Vuonna 2004 Sibelius-Akatemian jazzosastolta valmistunut Puolitaival lukeutuu tällä hetkellä Suomen työllistetyimpiin jazzsaksofonisteihin: häntä voi kuulla useissa maamme eturivin jazzyhtyeissä kuten Dalindèossa, Ricky-Tick Big Bandissa, Espoo Big Bandissa, Koko Jazz Orchestrassa sekä Sibis Alumni Big Bandissa. Lisäksi hän on soittanut useiden kevyen musiikin tähtien, kuten Elastisen, Juha Tapion, Riku Niemi Orchestran, Dallapén, Sunrise Avenuen, Leningrad Cowboysin ja Vantaan Viihdeorkesteri riveissä.

Puolitaival tunnetaan väkevästä saksofonisoundista ja ilmaisullisesta soitostaan. Hänen soittonsa pohjautuu vahvasti jazzperinteeseen ja suurimmaksi vaikuttajikseen hän nimeääJohn ColtranenPharoah Sandersin sekä Charlie Parkerin. Soittamisen ohella hän toiminut myös tuottajana ja säveltäjänä sekä opettajana Sibelius-Akatemiassa, Ebelissä ja Vantaan Musiikkiopistossa.

Pope Puolitaival Nordic4: Northern Resonance
CD,  julkaisupvm: 30.8.2019
Julkaisija: Flame Jazz Records

1. Small Town Church / 2. Oulu Trilogy Part I (North Rising) / 3. Oulu Trilogy Part II (Northern Resonance) / 4. Oulu Trilogy Part III (Serenity) / 5. Reflections / 6. Wonderland Symphony / 7. Sonny From Kaustinen / 8. From Finland with Love

Kaikki sävellykset: Pope Puolitaival
Vierailijat: Jukka Eskola, trumpetti, Oulu Trilogy Part I ja Reflections

Kokoonpano
Pope Puolitaival, saksofoni, sähköisestimuunneltu saksofoni, huilut
Jussi Fredriksson, piano,
Jonatan Sarikoski, rummut
Jori Huhtala, basso

Levynjulkaisukonsertit:
5.9. Koko Jazz Club, Helsinki
6.9. Flame Jazz, Logomo Move, Turku
27.9. Krapin Paja, Tuusula
28.9. Jazzia Ilosaaressa, Joensuu

www.popepuolitaival.com
facebook.com/popepuolitaival
instagram.com/ popepuolitaival
 

Kommentoi