Jazz herää henkiin Salon kylillä kolmen konsertin kiertueella

entry-image

SaloJazz järjestää heinä-elokuun vaihteessa kolmen jazz-konsertin kesäkiertueen, joka suuntautuu Salon idyllisiin kyliin. Kevään ja alkukesän koronan peruuttamien konserttien jälkeen uudelleen käynnistyvä tapahtumatuotanto vie konsertteja Salon keskustan ulkopuolelle. Tapahtumapaikkoina ovat Matildankartano Mathildedalissa, Café Vinssi Förbyssä ja Rikalanmäki Halikossa. Konsertteja yhdistävinä teemoina ovat jazzmusiikin lisäksi kylät ja lähiruoka.

Konserttien esiintyjät, Verneri Pohjola & Tuomo Prättälä -duo sekä Nina Mya ja Jukka Perko taustajoukkoineen, edustavat kotimaista jazz-huippua. Trumpetisti Verneri Pohjola on niittänyt mainetta yhtenä Euroopan luovimmista ja omaperäisimmistä jazzmuusikoista vahvan soundinsa ja rikkaan ilmaisunsa ansiosta. Matildankartanon konsertissa kuullaan toukokuussa julkaistun The Dead Don't Dream -albumin musiikkia duoversiona. Puutarhakonsertin yhteydessä voi tutustua myös kyläleipomon ja -panimon tuotteisiin.

Laulaja Nina Mya esiintyy Förbyssä yhtyeensä pianistin Henri Mäntylän kanssa esittäen sävellyksiään aiemmilta levyiltä sekä uunituoreita kappaleita. Ohjelmistossa on myös kaksikon valitsemia jazz- ja soulklassikoita.

- Keikka Salon saaristossa herättää iloisia fiiliksiä. Hienoa päästä keikalle ja takaisin vuorovaikutukseen kuuntelijoiden kanssa. Sitä olen eniten kaivannut näinä koronakuukausina, toteaa Nina Mya keikastaan Café Vinssissä. Meren rannalla sijaitsevan kahvilan terassikonserttiin on vapaa pääsy.

Rikalanmäen Krouvin Vintillä Jukka Perko PreBoppers esittää elokuun alussa tunnettuja jazz-sävelmiä Swing, Bop & Lindy Hop -teemalla. Saksofonisti Perkon uusimman yhtyeen esittämät ikivihreät sävelmät tempaavat kuulijansa mukaan musiikilliselle aikamatkalle 1930-1940-lukujen jazziin. Entisajan tunnelma toistuu myös ruokatarjoilussa ja Rikalanmäen perinnemaisemassa.

Piknik-konsertit puutarhassa ja terassilla sekä suuri esiintymistila tarjoavat turvallisen ympäristön musiikista nauttimiseen. Konserttijärjestelyissä huomioidaan uudet määräykset ja noudatetaan viranomaisten antamia ohjeita. Cafe Vinssin konsertti on ikärajaton, kaksi muuta K-18.

SaloJazz Kesä

Lauantai 18.7. klo 18
Verneri Pohjola & Tuomo Prättälä: The Dead Don’t Dream
Matildankartano, Bremerintie 4, Mathildedal

Verneri Pohjola, trumpetti
Tuomo Prättälä, piano

Sunnuntai 26.7. klo 14
Nina Mya
Café Vinssi, Irmer Stenbergin tie 20, Förby

Nina Mya, laulu
Henri Mäntylä, piano
Vapaa pääsy

Lauantai 8.8. klo 19
Jukka Perko PreBoppers: Swing, Bop & Lindy Hop
Rikalanmäki, Rikalantie 74, Salo

Jukka Perko, saksofoni
Tomi Kettunen, kitara
Toomas Keski-Säntti, piano
Eero Seppä, basso
Teppo Mäkynen, rummut

Tarkemmat konserttitiedot: www.salojazz.fi

Kommentoi