Siirry pääsisältöön

Jazz Finland Residencyn vieraana lokakuussa basisti Linda May Han Oh

entry-image

Suomen Jazzliiton, Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmän, UMO Helsinki Jazz Orchestran ja Muusikkojen liiton yhteistyönä toteutettu uusi kansainvälinen Jazz Finland Residency -residenssiohjelma tuo Suomeen lokakuussa yhden tämän hetken kysytyimmistä basisteista, Linda May Han Ohn.

Malesiassa syntynyt, Länsi-Australiassa kasvanut ja nykyisin New Yorkissa vaikuttava May Han Oh tunnetaan erityisesti pitkäaikaisesta yhteistyöstä Pat Methenyn kanssa. Hän on soittanut myös mm. Joe Lovanon ja Vijay Iyerin rinnalla. Sekä basistina että kriitikoiden ylistämänä säveltäjänä moninkertaisesti palkittu Oh on julkaissut viisi omaa albumia ja ollut mukana kymmenillä.

Linda May Han Ohn residenssiohjelmaan kuuluu mm. opettaminen Taideyliopiston Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä konsertointi UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa 15.10. Kulttuuritehdas Korjaamolla.

Jazz Finland Residency on uusi korkeatasoinen jazzalan kutsuvierasresidenssi muusikoille, säveltäjille ja kapellimestareille. Suomen Jazzliiton koordinoima ja hallinnoima residenssi kutsuu vuosittain Suomeen kaksi kansainvälistä artistivierasta 1-2kk mittaiselle residenssijaksolle. Residenssiohjelmaan kuuluu mestarikurssien pitäminen Sibelius-Akatemian jazzmusiikin aineryhmässä sekä esiintyminen yhdessä UMO Helsinki Jazz Orchestran kanssa. Konseptina on, että lisäksi kaikki ammattijazzmuusikot voivat ehdottaa yhteistyötä residenssiartistille. Residenssin yhteistyökumppaneina toimivat lisäksi Music Finland, Jazzmuusikot ry ja HIAP Helsinki International Artist Programme.

Lue lisää: https://lindamayhanoh.com/

 

Kuva: Shervin Lainez

Kommentoi