Jazz-Emma Aleksi Tuomarila Trion levylle 'Sphere'

entry-image

Vuoden 2019 Emma-palkinnot jaettiin lauantaina 8.2.2020 Emma-gaalassa. Vuoden Jazz -kategoriassa voittajaksi valittiin Alexi Tuomarila Trion uusin levy Sphere, joka on julkaistu Edition Records levy-yhtiölle. Yhtyeeseen kuuluvat pianisti-säveltäjä Alexi Tuomarilan lisäksi rumpali Olavi Louhivuori ja norjalainen basisti Mats Eilertsen. Palkitulla levyllä vierailee myös trumpetisti Verneri Pohjola.

Alexi Tuomarila on yksi vakuuttavinta kansainvälistä uraa tällä hetkellä tekevistä suomalaisista jazzartisteista. Brittiläiselle Edition Records levy-yhtiölle levyttävä Tuomarila on noteerattu lukuisissa maailman tunnetuimmissa musiikkialan medioissa. Arvostettu BBC Music Magazine valitsi Alexi Tuomarila Trion Sphere albumin kuukauden jazz albumiksi 7/2019.

Norjalaisen ECM-levymerkin artisteihin kuuluvan Mats Eilertsenin ja nyanssirikkaasta rumputyöskentelystään tunnetun Olavi Louhivuoren kanssa vuonna 2005 perustettu yhtye on julkaissut jo neljä levyä, mikä kuuluukin trion vakuuttavassa yhteissoitossa. Toukokuussa 2019 julkaistulla Sphere-levyllä vierailee lisäksi trumpetisti Verneri Pohjola. Trion musiikissa korostuu melodisesti ja rytmisesti voimakkaat sävellykset ja jäsenten lähes telepaattinen yhteys. Musiikki on täynnä emotionaalista ja melankolista lämpöä, joka on tasapainotettu robustilla rytminkäytöllä ja vapaalla improvisaatiolla.

Vuoden Jazz 2019:
Alexi Tuomarila Trio – Spheres (Edition)
Sävellykset: Alexi Tuomarila
Tuottaja: Dave Stapleton
Äänitys ja miksaus: Matti Littunen ja Speedy Saarinen
Masterointi: Svante Forsbäck, Chartmakers

Kuuntele voittaja-albumi tästä:

Muut ehdokkaat Vuoden Jazz 2019 -sarjassa:
Herd – X (Doorbell Music)
Iiro Rantala – My Finnish Calendar (ACT Music)
OK:KO – Syrtti (We Jazz)
Signe – To Sappho (Eclipse)

 

Kuvat: Julius Konttinen & Aleksi Tuomarila

Kommentoi