Jay Kortehisto julkaisee singlen ”Arlanda” tulevalta debyyttialbumiltaan

entry-image

Uutta suomenkielistä jazzia sisältävä levy Jay Kortehisto julkaistaan 9.3.

Pasunisti Jay Kortehisto on vaikuttanut yli kaksi vuosikymmentä suomalaisella kevyen musiikin kentällä. Uralle mahtuu lähes 200 levytystä eri artistien kuten Dallapén, Jimi Tenorin ja Elastisen albumeilla, lukuisten televisio-ohjelmien house-bandejä sekä keikkoja niin kotimaisilla kuin kansainvälisilläkin areenoilla.

Pasuunan soiton ohella laulu on aina kulkenut mukana Kortehiston musiikillisella matkalla. Pitkäaikainen haave oman musiikin tekemisestä juuri laulajana todentuu debyyttialbumin myötä. Suomenkielistä uutta jazzia sisältävä albumi rikastaa suomalaisten miesjazzlaulajien harvalukuista kenttää.

Ensimmäinen single ”Arlanda” kuvailee nimensä mukaisesti matkustamaan tuomittua mutta sitä rakastavaa miestä. Lempeästi eteenpäin svengaava kappale yhdistää jazziin popmusiikin melodisuutta. Saksofonisti Pope Puolitaipaleen, rumpali Jaska Lukkarisen, basisti Antti Lötjösen ja pianisti Mikael Jakobssonin rinnalla singlellä kuullaan vierailijoina saksofonisti Timo Lassya ja trumpetisti Jukka Eskolaa.

“Olen tehnyt urani varrella niin paljon erilaista musiikkia, että se kuuluu myös levyllä. Koen olevani nyt valmis omaan julkaisuun. Tiedän mitä haluan ja rohkeus tämän askeleen ottamiseen on kasvanut vuosien varrella”, Kortehisto sanoo.

Jay Kortehisto on Seinäjoelta kotoisin oleva laulaja sekä pasunisti. Hän aloitti musiikkiharrastuksen 5-vuotiaana viulunsoitolla. 1994 tie vei hänet Helsinkiin Oulunkylän Pop & Jazz konservatorioon opiskelemaan muusikoksi, pääaineenaan pasuuna. Kuitenkin jo seuraavana vuonna ammattilaiskenttä imaisi hänet syövereihinsä, ja siitä lähtien Kortehisto onkin soittanut laajasti kevyen musiikin kentällä kaikkea jazzin ja iskelmän väliltä. Vuonna 2013 perustetun Screaming Jay & The Bonesin solistina toimiminen on lisännyt laulun osuutta Kortehiston muusikkoudessa, ja hänet tunnetaankin karismaattisena sekä ilmaisuvoimaisena esiintyjänä.

”Arlanda” -single kunneltavissa Spofityssa: https://open.spotify.com/track/7mC3bHqELEpLPWQPsck2Ov 

Soundcloud: http://www.soundcloud.com/jaykortehisto 

Jay Kortehisto, laulu ja pasuuna
Pope Puolitaival, saksofoni
Mikael Jakobsson, piano
Antti Lötjönen, basso
Jaska Lukkarinen, rummut

Vierailijat: Timo Lassy, saksofoni (soolo) ja Jukka Eskola, trumpetti
Sävellys: Jay Kortehisto ja Pope Puolitaival
Sanoitus: Kanerva Pasanen
Äänitys, miksaus, tuottaja: Abdissa Mamba Assefa

https://www.jaykortehisto.com 

Kuva: Hanna Sakara. 

Kommentoi