Siirry pääsisältöön

Yinon Muallem esiintyy ensimmäistä kertaa Suomessa Etnosoi!-festivaalilla

entry-image

Etnosoi!-festivaalilla Malmitalossa 9.11. esiintyvä Yinon Muallem on yksi itämaisvaikutteisen jazzin avainhenkilöistä. Palkittu säveltäjä, mestariperkussionisti ja ud-luutun taitaja saapuu nyt ensimmäistä kertaa Suomeen.

Israelissa irakilaisperheeseen syntyneen ja vuosia Istanbulissa asuneenYinon Muallemin musiikki on saanut vaikutteita mm. suufilais-, klezmer- ja romaniperinteistä, Balkanin alueen musiikeista sekä turkkilaisesta ja intialaisesta musiikista.

Parhaillaan Tukholmassa asuva Muallem on konsertoinut ja tehnyt yhteistyötä lukuisten nimekkäiden artistien kanssa eri puolilta maailmaa, säveltänyt musiikkia elokuviin, julkaissut kaksi kirjaa ja 11 albumia.

Hänen viimeisin levynsä, 2021 julkaistu The Norwegian Oud on ollut arvostelumenestys, josta muun muassa Songlines Magazine kirjoitti syyskuussa 2021 seuraavasti: “Despite the eclecticism on display, the album maintains a strong cohesion throughout, due to Muallem’s excellent melodic sense and impeccable choice of collaborators. While it was recorded in difficult and traumatic times, Norwegian Oud is a masterful cross-section of modal music, encapsulating both bittersweet melancholy and joyous optimism.”

Etnosoi!-festivaalilla kuultavassa konsertissa Yinon Muallem esiintyy sekä soolona että kvartetissa, jossa on jäsenenä mm. Valeria Conte, klezmer-musiikkiin erikoistunut klarinetisti-laulaja. Hän kommentoi konsertin nimeen liittyvää sanaleikkiä seuraavalla tavalla: “Rast on turkkilainen sävelasteikko, mutta ruotsiksi se tarkoittaa taukoa”.

Maailman eri musiikkikulttuureita juhlistava Etnosoi!-festivaali järjestetään pääkaupunkiseudulla 5.-14.11.2021. Muallemin konsertin lisäksi tapahtumassa kuullaan muun muassa suomalais-ugrilaisia lauluperinteitä, folk-balladeja, akustista musiikkia Brasiliasta, afrobeat-vaikutteista suomiräppiä sekä klubimusiikkia Kolumbiasta.

Yinon Muallem: Rast (IL)
Ti 9.11. klo 19
Malmitalo, Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Liput: 20/15 €
www.lippu.fi

www.etnosoi.fi

Kuva: Dılek Muallem

Kommentoi