Ilmaiskonsertteja huippujazzin sateenvarjon alta kahden viikon ajan

entry-image

Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Ami Vuorinen avasi järjestyksessään 18. Jazz-Espa-konserttisarjan Helsingin keskustassa Esplanadin ulkolavalla eilen 24. heinäkuuta. Avajaissanoissaan Vuorinen korosti kotimaisen jazzin laatua ja monimuotoisuutta verraten Espaa sateenvarjoksi, joka kokoaa allensa musiikkia laidasta laitaan.

Painostava lämpö ja sateen uhka ei haitannut 400-päistä yleisöä, joka oli tullut seuraamaan Jazz-Espan ensimmäistä esiintyjää, saksofonisti William Suvannetta yhtyeineen. Ennakkotiedoissa salaperäisesti "shakkia ja jazzia yhdisteleväksi" kutsuttu ohjelmisto avautui pikkuhiljaa yleisölle konsertin aikana ja tempaisi mukaan energiallaan. Bändin nokkamies Suvanne haastoi spiikeissään kuulijoita ottamaan keikan jälkeen erän shakkia kanssaan vastapäisen ravintola Kappelin terassilla, ja liidasi iltapäivään tunnin mittaisen kavalkadin peliin tavalla tai toisella liittyviä kappaleita. Kyseessä oli projektin ensiesiintyminen.

Tuottaja Annika Mustosen mukaan Suvanteen Chess'n'Jazz oli erinomainen avaus Jazz-Espalle:
- Tänä vuonna Espalla nähdään jälleen todella laaja kattaus jazzia. William Suvanne, kuten moni muukin tämän kesän artisti on varmasti yleisölle aivan uusi, tai ainakin liikkeellä uuden ohjelmiston tai bändin kanssa. Siksi on vuodesta toiseen upeaa nähdä kuinka yleisöä saapuu paikalle niin suuri määrä jopa tuntematta musiikkia etukäteen, Mustonen kertoo.

Muusikkokollegat ja jazzfanit ovat aina tavanneet kesä-Espalla, ja tapahtuma on usein varsinainen "kuka-on-kuka"-otos pääkaupungin jazzareista. Myös matkailijat ovat löytäneet Suomen Jazzliiton vuodesta 2000 järjestämän tapahtuman hyvin, varmasti osin sen keskeisen sijainnin myötä. On jopa Euroopan muihin pääkaupunkeihin nähden poikkeuksellista, toteuttaa vuosi toisensa jälkeen pitkä ilmaiskonserttien sarja, jossa kuullaan maan parhaita jazzmuusikoita.

Tänä vuonna lavalla esiintyy 76 muusikkoa 18 konsertissa arki-iltaisin aina perjantaihin 4.8. saakka. Tämän lisäksi Jazz-Espan päätösjuhlassa Jazzjatkoilla lauantaina 5. elokuuta nähdään neljässä kokoonpanossa 17 eturivin artistia. Yleisökin pääsee osallistumaan ilonpitoon jamien muodossa myöhäisillassa, joten muistathan ottaa oman instrumenttisi mukaan! 

Jazz-Espa 24.7. – 4.8.2017

Espan lava
Konsertit ma-to klo 16.00 ja 17.30, pe-la vain klo 16.00. Sunnuntaina ei konsertteja.

Jazzjatkot 5.8.2017

Espan lava, Kappelin terassi
Ei pääsymaksua.


Suomen Jazzliitto ry. järjestää Jazz-Espan Musiikin edistämissäätiö MESin sekä Helsingin kaupungin kulttuurikeskuksen tuella. Jazzjatkot tuottavat yhteistyössä Jazzliitto ja Ravintola Kappeli.

Lisätiedot ja ohjelmisto: www.jazzespa.fi

Kuvat: Jari Flinck 

 

Kommentoi