Heimojazz-projekti tuo virolais-latvialaisen Matīss Čudars Trion Rytmihäiriö-klubille

entry-image

Suomen ja Viron Jazzliittojen Heimojazz-bändivaihtoprojekti jatkuu tammikuussa, kun virolais-latvialainen Matīss Čudars Trio saapuu Helsinkiin. Vieraileva yhtye esiintyy Juttutuvan Rytmihäiriöklubilla keskiviikkona 15. tammikuuta.

Matīss Čudars Trion instrumentaalisen jazzin rakennuspalaset on kerätty genrerajoja ylittäen. Jazzimprovisaatio yhdistyy bluegrass-estetiikkaan, länsimaisen klassisen musiikin sävellystyyliin ja kansanmusiikkiin. Kukin kolmesta muusikosta säveltävät ja soittavat oman maansa kansanmusiikkiin juurtuneen sävelmaailman läpi. Matīss Čudars Trion musiikissa kulminoituvat latvialaisen ja virolaisen ajan, paikan ja äänen kohtaamiset. Trio soittaa Rytmihäiriö-klubilla trion jäsenten, kitaristi Matīss Čudarsin, basisti Peedu Kassin ja rumpali Martin Petermannin sävellyksiä.

Konsertti on osa Suomen ja Viron Jazzliittojen Heimojazz-projektia. Bändivaihtoprojektissa kerran-pari vuodessa suomalainen Jazzliiton kiertueella oleva yhtye matkaa esiintymään Tallinnaan ja vastaavasti virolainen kokoonpano saapuu Helsinkiin. Helsingin Heimojazz-konsertit on toteutetaan Suomessa yhteistyössä Freelancemuusikot ry:n kanssa.

MATĪSS ČUDARS TRIO (EST/LAT)
Matīss Čudars - kitara
Peedu Kass - kontrabasso
Martin Petermann - rummut

Ke 15.1. klo 21
Rytmihäiriö-klubi
Ravintola Juttutupa
Säästöpankinranta 6
00530 Helsinki
http://jazzfinland.fi/live/2020/01/15/5343
https://www.juttutupa.fi/ke-15-1-rytmihairioklubi-matiss-cudars-trio-est-lat-klo-21-00/

 

Kommentoi