Hei Hei yhteistyöhön Edition Recordsin kanssa, Verneri Pohjola liittyy brittilevymerkin talliin

entry-image

Edition Recordsilta luvassa viisi julkaisua kuluvan vuoden aikana. Verneri Pohjolan ohella levymerkin riveihin kuuluvat suomalaisyhtyeistä Oddarrang ja Alexi Tuomarila Trio.

We Jazz Oy:n aputoiminimi Hei Hei Media on sopinut viestintä- ja tuotantoyhteistyöstä brittilevymerkki Edition Recordsin kanssa. Samalla kotimaisen jazzkentän suurimpiin tähtiin kuuluva Verneri Pohjola liittyy Editionin artistikaartiin, johon entuudestaan kuuluvat suomalaisyhtyeet Oddarrang ja Alexi Tuomarila. Pohjolan ja Editionin levytyssopimus kattaa kolme albumia, joista ensimmäinen on luvassa keväällä 2015. Editionin ja Hei Hein yhteistyö liittyy pääasiassa levymerkin albumijulkaisujen tiedotukseen ja tulevaisuuden optiona on myös tapahtumatuotantoa Edition-artistien keikkaillessa Suomessa.

"En ole koskaan tietoisesti etsinyt erityisesti suomalaista musiikkia julkaistavakseni", kertoo Edition Recordsia luotsaava Dave Stapleton. "Artisteissa kuten Verneri, Oddarrang ja Alexi Tuomarila on
yksinkertaisesti vain jotain itseäni kiehtovaa musiikillisesti. Olen seurannut Verneri Pohjolan uraa ja ollut jatkuvasti hyvin vaikuttunut hänen tekemisistään. Onkin upeaa saada Verneri nyt riveihimme ja aloittaa samalla laajempi yhteistyö Suomessa Hei Hein kanssa."

"Yhteistyö Editionin kanssa on meille tärkeä avaus kansainvälisellä tasolla", toteaa We Jazz Oy:n toimitusjohtaja Matti Nives. "Edition kuuluu vahvassa nousussa oleviin uuden sukupolven tekijöihin eurooppalaisella jazzkartalla. On hienoa, että voimme olla osaltamme tukemassa tinkimättömästä taiteellisesta linjastaan tunnetun levymerkin kasvua."

Vuoden 2014 tuleviin Edition-julkaisuihin kuuluvat Stapletonin oma projekti Slowly Rolling Camera, sekä Phronesis, Tim Garland, Andrew MacCormack Trio ja Blue Eyed Hawk.

 

Kuva: Maarit Kytöharju

Kommentoi