Haku Jazzliiton syksyn 2016 kiertueille ja Jazz-Espalle käynnissä

entry-image

Syksyllä 2016 Jazzliitto järjestää kaksi ns. perinteistä kiertuetta sekä kaksi yhteistuotantokiertuetta. Samalla lomakkeella voit myös hakea esiintymään heinä-elokuun 2016 Jazz-Espa-festivaalille. Haku alkaa 19.10. ja päättyy 15.11.2015. Valinnat tehdään ennen joulua.

Sähköinen hakulomake kiertueille ja Jazz-Espalle löytyy TÄSTÄ LINKISTÄ.

Perinteiset kiertueet

Kiertueille valittaville yhtyeille Jazzliitto sitoutuu järjestämään (ensisijaisesti Jazzliiton jäsenyhdistyksiin) kysynnästä riippuen viidestä maksimissaan kahdeksaan (5-8) keikkaa kahden viikon ajanjaksolla. Erityisen suurilla kokoonpanoilla keikkojen määrä voi kustannussyistä jäädä minimissään neljään. Jazzliitto tuottaa kiertueet itse ja maksaa muusikoiden ja äänimiehen palkkiot, päivärahat, matkat ja majoitukset sekä tiedotustoimiston palvelut ja tiedotusmateriaalin koostamisen.

Kiertueiden ajankohdat ovat:

Kiertue 1: 19.9. - 2.10.2016
Kiertue 2: 28.11. - 11.12.2016

HUOM! Voit jättää vain YHDEN hakemuksen. Jos sinulla on useita kokoonpanoja, valitse niistä tähän kiertuehakuun yksi - mielellään aktiivisin ja ajankohtaisin. Hakemuksen liitteenä tulee olla yhtyeen tai sen jäsenten kotisivut tai muu sivusto, josta on mahdollista kuunnella yhtyeen musiikkinäytteitä. Mikäli musiikkinäytteitä ei ole kuunneltavissa netissä, tulee näytteet lähettää hakuajan puitteissa mp3-muotoisina tiedostoina sähköpostitse osoitteeseen info@jazzliitto.fi.

Kiertueiden valintaperusteita ovat yhtyeen ammattimaisuus, jazzmusiikillinen korkealaatuisuus ja persoonallisuus. Ammattimaisuutta tarkastellaan myös promomateriaalien näkökulmasta; esim. informatiiviset kotisivut edistävät huomattavasti kiertueiden keikkamyyntiä. Valinnoissa huomioidaan lisäksi aikaisemman toiminnan pitkäjänteisyys sekä toisaalta yhtyeen ajankohtaisuus esim. julkaisujen osalta. Valintaan vaikuttaa myös edellisestä Jazzliiton kiertueesta kulunut aika. Jazzliitto voi valinnoissaan päätyä ratkaisuun, jossa kahdelle bändille tarjotaan yhteiskiertuetta. Yhtyeiden on otettava jo hakuvaiheessa huomioon, että sen jäsenten tulee olla käytettävissä koko kiertueajanjakson, jolle yhtye valitaan. Lisäksi yhtenä valintakriteerinä on bändin kotimaisuusaste: yhtyeenjohtajan tulee olla suomalainen ja kaikista muusikoista suurimman osan tulee olla suomalaisia.

Yhteistuotantoiset kiertueet

Onko sinulla idea yhtyeesi kotimaan-kiertueesta syksyllä 2016? Onko yhtyeesi erityisen ajankohtainen tällöin? Onko kiertueelle jo olemassa tuotantotaho, joka ottaa vastuun kiertueen taloudesta, käytännön järjestelyistä ja markkinoinnin suunnittelusta - sekä tietysti itse keikkamyynnistä? Jazzliiton yhteistuotantokiertueille valitaan ensi syksyksi kaksi jazzyhtyettä tai tuotantotahoa, joilla on omaa aktiivisuutta, hyvä idea ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma budjetteineen.

Lyhykäisyydessään yhteistuotantokiertue tarkoittaa sitä, että Jazzliitto tukee kiertueen kuluja maksimissaan 6000 eurolla. Tuen voi talouden suunnittelussa vapaasti kohdistaa esim. seuraaviin asioihin:
- muusikoiden palkkiot
- äänimiehen palkkiot
- äänentoistolaitteisto (mikäli Jazzliiton kalusto ei riitä)
- matkakulut (polttoaineet tai matkat joilla ei käytetä Jazzliiton kiertuebussia)
- majoituskulut
- markkinointi- ja tiedotuskulut
- tuottajan palkkio
Tuotantosuunnitelmasta tulee käydä selkeästi ilmi, mihin osa-alueisiin Jazzliiton tuotantotukea käytetään.

Yhteistuotantokiertueilla on mahdollisuus käyttää Jazzliiton äänentoistolaitteistoa sekä 8+1-paikkaista bussia veloituksetta, ja tuottajalla on oikeus käyttää Jazzliiton majoitussopimusta Restel Oy:n hotelleihin. Myös Jazzliiton kontaktitietokannat kiertuemyynnin osalta ovat tuottajan hyödynnettävissä. Tuottaja voi hakea kiertueeseen rahoitusta Musiikin edistämissäätiö MES:ltä ja muista lähteistä, mutta tämä tulee käydä ilmi budjetin tulosuunnitelmasta ja myöhemmin tuotannon edetessä haettavasta/saatavasta rahoituksesta tulee raportoida Jazzliitolle. Yhteistuotantokiertueilla tuottaja vastaa kokonaisuudessaan kiertueen toteutuksesta, ja kiertueet on toteutettava 1.8. - 31.12.2016 välisenä aikana. Buukkausten kannalta on tärkeää, etteivät kiertueet satu päällekkäin Jazzliiton omien kiertueiden kanssa (kts. ajankohdat ylhäällä).

Jazzliiton henkilökunta neuvoo mielellään kaikissa yhteistuotantokiertueisiin liittyvissä kysymyksissä!

Jazz-Espa 25.7. - 5.8.2016

Jazz-Espa on kaksi viikkoa kestävä kotimaisen jazzin konserttisarja Espan lavalla Helsingissä. Ajanjakso tarkennetaan mahdollisimman pian. Espalle valitaan 20 yhtyettä ja keikat tapahtuvat pääasiassa arki-iltapäivisin klo 16.00 ja 17.30. Espan valinnat koostuvat laadukkaista ja ulkoilmakonserttiin sopivista, pääosin kotimaisista yhtyeistä joita ei valittu kiertueelle, ja jotka eivät ole vierailleet Jazz-Espalla kahtena edellisvuonna.

Lisätietoa osoitteesta www.jazzliitto.fi, sähköpostitse info@jazzliitto.fi tai Jazzliiton toimistonumerosta 045 8523 226.

Kommentoi