Haku Jazzliiton kevään 2019 kiertueille on auki 16.4. - 20.5.2018

entry-image

Keväällä 2019 Jazzliitto tuottaa kaksi omaa kotimaan kiertuetta sekä kaksi yhteistuotantokiertuetta. Näihin kaikkiin voit hakea yhtyeelläsi sähköisellä lomakkeella 20.5.2018 saakka.

Sähköiselle hakulomakkeelle tästä linkistä.

Jazzliiton kiertueet

Jazzliitto sitoutuu järjestämään kysynnästä riippuen 5-8 keikkaa ensisijaisesti Jazzliiton jäsenyhdistyksissä kahden viikon ajanjaksolla. Erityisen suurilla kokoonpanoilla keikkojen määrä voi olla pienempi.

Kiertue 1: 4. – 17.2.2019
Kiertue 2: 29.4. – 5.5.2019

Jazzliitto tuottaa kiertueet itse ja maksaa:
- muusikoiden ja ääniteknikon palkkiot (235€ brutto)
- päivärahat
- matkat ja majoitukset

Kiertueet tehdään pääasiallisesti Jazzliiton minibussilla ja mahdollisilla Ahvenanmaan- ja Viron-keikoilla käytetään lauttaa. Ääniteknikko toimii pääasiallisesti kuljettajana ja kiertuemanagerina, jollei muuta sovita. Yhtyeellä on mahdollisuus käyttää omaa teknikkoaan, tai Jazzliiton palkkaamaa teknikkoa.

Kiertuetiedotuksessa käytetään tiedotustoimiston palveluita. Palveluihin kuuluu:
- yleinen mediatiedote
- paikallis- ja jazzmedioiden kontaktointi ja mediaosumien raportointi.
- yhtenäinen ilme julisteineen ja some-bannereineen.

Jazzliitto tiedottaa kiertueista Jazz Finland -sivustolla ja Jazz Finlandin Facebook-sivulla sekä Twitterissä. Yhtyeiden tulee itse olla aktiivisia sosiaalisessa mediassa, sillä se tavoittaa käyttäjiä parhaiten. Jos yhtyeellä on tulossa levy tai muuta huomionarvoista tiedotettavaa, yhtye voi halutessaan myös pyytää tarjousta omasta promootiostaan kiertueen yhteydessä Jazzliiton sopimuskumppanilta.

HUOM! Yhtyeellä tulee olla valmiina omat kotisivut ja tuoreet pressikuvat elokuuhun 2018 mennessä. Jazzliitto ei vastaa yhtyeen omasta promomateriaalista.

Hakemusta tarkastellaan erityisesti näistä näkökulmista:
- Yhtyeen ammattimaisuus (toiminnan pitkäjänteisyys, promomateriaalin laatu)
- Jazzmusiikillinen korkealaatuisuus ja persoonallisuus
- Yhtyeen ajankohtaisuus (julkaisut, tunnustukset, palkinnot)
- Muusikoista suurimman osan tulee olla suomalaisia
- Edellisestä Jazzliiton kiertueesta kulunut aika (karenssi yhtyeelle ja yhtyeenjohtajalle n. 3 vuotta)

Yhtyeiden on otettava jo hakuvaiheessa huomioon, että sen jäsenten tulee olla käytettävissä koko kiertueajanjakson, jolle yhtye valitaan.

HUOM! Voit jättää vain YHDEN hakemuksen.
Jos sinulla on useita kokoonpanoja, valitse niistä tähän kiertuehakuun niistä aktiivisin ja ajankohtaisin.

Liitteet
- yhtyeen tai sen jäsenten kotisivut tai muu sivusto
- musiikkinäyte joko kotisivuilta kuunneltavissa tai mp3-tiedosto sähköpostitse: raisa.siivola@jazzfinland.fi (lähetettävä hakuajan sisällä)


Yhteistuotantokiertueet

Jazzliitto valitsee ensi keväälle kaksi yhtyettä yhteistuotantokiertueille, toteutusajankohta on tammi - toukokuu 2019. Korkeatasoisilta jazzyhtyeiltä odotetaan ammattimaista tuotantotahoa, omaa aktiivisuutta, hyvä idea ja toteuttamiskelpoinen suunnitelma budjetteineen.

Hakijana toimii tuotannosta vastaava yritys. Tuotantotaho itse vastaa:
- kiertueen taloudesta
- keikkamyynnistä
- markkinoinnin suunnittelusta
- käytännön järjestelyistä

Jazzliitto tukee kiertueen kuluja maksimissaan 6000 eurolla tai budjetin jäädessä alle 12 000€, tuki kohdistuu 50% kuluista. Tuen voi talouden suunnittelussa vapaasti kohdistaa esim. seuraaviin asioihin:
- muusikoiden palkkiot
- äänimiehen palkkiot
- äänentoistolaitteisto (mikäli Jazzliiton kalusto ei riitä)
- matkakulut (polttoaineet tai matkat joilla ei käytetä Jazzliiton kiertuebussia)
- majoituskulut
- markkinointi- ja tiedotuskulut
- tuottajan palkkio

Jazzliitto edellyttää tuotannossa muusikoiden ja ääniteknikon sekä kiertueen tuottajan ja muiden ammattilaisten työkorvauksen pitämistä kohtuullisella tasolla. Muusikoiden liiton määrittelemä konsertin minimipalkkio 200€/brutto tulisi olla myös kiertueen minimi per keikka. Poikkeustapauksien, esimerkiksi lippuriskikeikkojen ehdoista tulee keskustella kaikkien asianosaisten kesken jo tuotantosuunnitelmaa tehtäessä, jotta väärinkäsityksiltä vältytään.
Jazzliitto ei ole palkanmaksajataho yhteistuotantokiertueilla.

Yhteistuotantokiertueilla on mahdollisuus käyttää Jazzliiton äänentoistolaitteistoa sekä 8+1-paikkaista bussia veloituksetta, ja tuottajalla on oikeus käyttää Jazzliiton majoitussopimusta.

Tuottaja voi hakea kiertueeseen rahoitusta Musiikin edistämissäätiö MES:ltä ja muista lähteistä, mutta tämä tulee käydä ilmi budjetin tulosuunnitelmasta ja myöhemmin tuotannon edetessä haettavasta/saatavasta rahoituksesta tulee raportoida Jazzliitolle.

Yhteistuotantokiertueilla tuottaja vastaa kokonaisuudessaan kiertueen toteutuksesta. Kiertueita ei toivota toteutettavan päällekkäin Jazzliiton omien kiertueiden kanssa (kts. ajankohdat ylhäällä).

Haku alkaa maanantaina 16.4. klo 10.00 ja päättyy sunnuntaina 20.5. klo 16.00.
Myöhästyneitä hakemuksia ei oteta huomioon.

Valinnat tekee Jazzliiton hallitus. Valituille bändeille ilmoitetaan henkilökohtaisesti kesäkuun alussa, ja kaikille hakijoille ilmoitetaan valinnoista ennen juhannusta.


Jazzliiton kiertueista ja kiertuehausta antaa lisätietoja:
Raisa Siivola
Tuottaja-tiedottaja
Suomen Jazzliitto ry.
raisa.siivola@jazzfinland.fi
Puh. 044 205 6926

Kommentoi