Hae esiintyjäksi Nordic Jazz Cometsiin ja vaikuta tulevaisuuden pohjoismaisiin kiertueisiin

entry-image

Pohjoismaiset jazzliitot ja uusi jazzpromoottorien verkosto etsivät kansainvälistymisen kynnyksellä olevia bändejä Nordic Jazz Comets -showcaseen ja osallistumaan kestävän kiertuetoiminnan kehittämiseen. Haku auki 15.3.2020 asti!

Suomen Jazzliitto koordinoi kaksivuotista pilottiprojektia, jossa pohjoismaisista jazzpromoottoreista koostuva verkosto yhdessä maiden kansallisten jazzorganisaatioiden kanssa edistää alan tietoutta ja hyviä käytäntöjä kestävässä tapahtumatuotannossa ja kiertuetoiminnassa. Projektin konkreettisina toimintoina verkosto toteuttaa Helsingissä We Jazz Festivalilla viiden yhtyeen Nordic Jazz Comets -konsertti-illan ja seminaarin 2.–3.12.2020 ja vuonna 2021 verkosto järjestää yhtyeille pohjoismaisia kiertueita. Kiertueille valitut yhtyeet ovat mukana suunnittelemassa omia kiertueitaan mm. ympäristöystävällisiksi ja saavutettaviksi.

KETÄ VERKOSTOON KUULUU

Verkoston pilottivaiheeseen kuuluu 12 promoottoria viidestä maasta. Jäseniin kuuluvat muun muassa Reykjavik Jazz Festival Islannista, Jazz i Montmartre –klubi Tanskasta, Nattjazz-festivaali Norjasta sekä Fasching-klubi Ruotsista. Suomesta verkostoon valittiin voimen haun perusteella G-Livelab Tampere -klubi, Jazz City Turku -festivaali- ja klubikonsepti sekä April Jazz Festival & Club. Nordic Jazz Comets -showcasen kumppanina toimii helsinkiläinen We Jazz Festival. Projektia rahoittavat pohjoismaiset jazzliitot ja Pohjoismainen kulttuurirahasto.

MIKSI KANNATTAA HAKEA

Kansallisten jazzliittojen taiteelliset työryhmät tekevät viiden hakijan shortlistin verkostolle, mutta kaikki hakijat esitellään verkoston jäsenille, joten pelkällä hakemisella saa jo nimensä aktiivisten pohjoismaisten jazzyhtyeiden listalle. Verkosto ja We Jazzin taiteellinen johtaja tekevät lopulliset valinnat perusteinaan 1. korkealaatuisen ja monipuolisen showcase-kokonaisuuden luominen, 2. kiinnostus toteuttaa yhtyeille kiertueita vuonna 2021. Projekti tukee kiertuetoimintaa, jossa toteutetaan kestäviä käytäntöjä tai kokeillaan uusia, luovia ratkaisuja.

Bändit, jotka projektiin valitaan, saavat

 • koulutusta kestävään ekologiseen, taloudelliseen ja sosiaaliseen kehitykseen jazzalalla, ja näin voivat luoda lisäarvoa taiteelliseen työhönsä
 • arvokkaita pohjoismaisia kontakteja ja tarpeidensa mukaista kansainvälistymisvalmennusta
 • näkyvyyttä projektin tiedotuksessa kotimaassa ja kansainvälisesti
 • palkallisen showcasen We Jazz Festivalilla yleisölle, verkostolle ja kansainvälisille vieraille
 • verkostoitumis- ja seminaaripäivän showcasen jälkeen kv-vieraiden kanssa
 • erinomaisen mahdollisuuden päästä pohjoismaisille kiertueille vuonna 2021, ja mahdollisuuden vaikuttaa niiden toteutukseen (kiertueita aletaan suunnitella verkostossa yhtyevalintojen jälkeen, mutta kaikille yhtyeille ei taata kiertuetta automaattisesti).

KUKA VOI HAKEA

Hakulomake, tarkemmat hakuohjeet ja -kriteerit löytyvät projektin sivuilta www.nordicjazzcomets.com/apply. Pähkinänkuoressa: projektiin voivat hakea kaikki pohjoismaiset, pääosin alta nelikymppiset yhtyeet, joilla on valmiudet aloittaa kansainvälinen ura.

Hakulomakkeeseen tulee kirjoittaa motivaatiosta hakea juuri tähän projektiin, joten tärkeää taiteellisen laadun lisäksi on, että bändi kokee saavansa projektista ja verkostosta omaan työhönsä ja uraansa jotain arvokasta esiintymistilaisuuksien lisäksi. Muut ehdot osallistumiselle ovat:

 • Yhtye on julkaissut/julkaisee yhden äänitteen samalla nimellä ja pääosin samojen muusikoiden kanssa ajalla 2018–2020.
 • Esiintymiskokemus kotimaan ulkopuolella katsotaan eduksi.
 • Yhtyeen tulee liittää hakemukseensa 1 konserttivideo ja 3 audioraitaa.
 • Yhtyeen promootiomateriaalin tulee olla digitaalisessa muodossa ja päivitetty. Verkkosivuilta tulee löytyä ja olla ladattavissa:
  • bändin esittely englanniksi
  • promokuvat
  • tulevat (ja menneet) keikat
  • levytykset ja mahdolliset fanituotteet ja ohjeet miten niitä voi ostaa
  • mahdollisuus tutustua musiikkiin ilmaiseksi (esim. 30 s demot)
  • mahdolliset suoratoistopalveluiden ja sosiaalisen median linkit
  • mahdolliset arvostelut
  • yhteys-/buukkaustiedot

MITEN HAETAAN

Bändihaku on auki projektin verkkosivuilla www.nordicjazzcomets.com/apply 11.2.–15.3.2020. Valinnat julkistetaan 20.5.2020. Sivuilta löydät hakulomakkeen ja tarkat hakukriteerit sekä tietoa projektista ja verkostosta.

Projektin kotisivut: www.nordicjazzcomets.com

Seuraa Facebookissa: www.facebook.com/nordicjazzcomets

Seuraa Twitterissä: @CometsJazz

Kuva: Røgsignal by Olivier Hoffschir @ Nordic Jazz Showcase in Paris 2019

Projektia osarahoittavat pohjoismaiset jazzorganisaatiot FÍH Music School in Iceland, Jazz Danmark, Norsk jazzforum, Suomen Jazzliitto ja Svensk Jazz, ja projekti on saanut tukea myös Pohjoismaiselta kulttuurirahastolta. 

 

Kommentoi