Funky Elephant -festivaali paljastaa ensimmäiset esiintyjänsä

entry-image

Brittiläisen neo soulin isä Omar, Sofrito-kollektiivin keulahahmo Hugo Mendez sekä uuden yhtyeensä esittelevä Nicole Willis valtaavat Suvilahden syyskuussa.

Suvilahden vanhaan tehdasmiljööseen siirtyneen Funky Elephant -festivaalin pääesiintyjäksi on kiinnitetty brittiläisen uussoulin kuningas Omar. Vaikka Omar Lye-Fookia ei ole nähty Suomessa kuin kerran kaksitoista vuotta sitten Flow-festivaalilla, hän on 1990-luvun alusta tähän päivään saakka kaiken aikaa ollut maailmanlaajuisesti arvostettu brittiläisen neo soulin luoja ja isähahmo. Artistit, kuten D'AngeloErykah BaduJill ScottPharrell Williams ja jopa itse Stevie Wonder, ovat kaikki nimenneet Omarin yhdeksi suurimmista inspiroijistaan.
 
Lontoossa syntynyt, mutta sittemmin pariisilaistunut vaikuttava tuottaja, dj ja levy-yhtiövaikuttaja Hugo Mendez saapuu Suomeen ensimmäistä kertaa. Trooppisen rytmimusiikin suurimmat ystävät tuntevat miehen Sofrito-levy-yhtiön takaa ja hän saapuu nyt tähdittämään Funky Elephantin Tropical Splash -sessioita käsittämättömän laajalla musiikintuntemuksellaan ja DJ-selektioillaan.
 
Soul-laulaja Nicole Willis on saavuttanut suurimman maineensa retrofunk-soul-yhtye The Soul Investigatorsin solistina. Yhteistyö The Soul Investigatorsin kanssa on ainakin tällä haavaa nyt käyty läpi, ja Suomen soul-kuningatar on lähtenyt rohkeasti kohti uusia vesiä. Tuore kokoonpano on nimeltään Nicole Willis & Banda Palomita, joka on tyylillisesti laulajan soolojulkaisuja orgaanisemmalla, lähes neo soul -henkisillä raiteilla.
 
Festivaalille on kiinnitetty myös kotimaisen rytmimusiikin parhaimmistoa. Funky Elephantissa tullaan näkemään ja kuulemaan muiden muassa brasilialaista rytmimusiikkia esittävä Maria Gasolina, dj- ja tuottajakollektiivi Ivah Sound SystemDj Borzinin isännöimä Balkan Fever Oriental Sound System sekä Tampereen rap-piireissä syntynyt Tre-Funk III, jonka muodostavat kolme alallaan ansioitunutta räppäriä ja tuottajaa HaamuHannibal sekä 6mäki.
 
Uudistunut, poikkitaiteellinen ja konseptiltaan boutique-tyylinen Funky Elephant -festivaali järjestetään Helsingin Suvilahdessa 9.-10.9.2017. Lauantaina nautitaan rytmimusiikin moninaisesta kirjosta sekä elämysohjelmasta runsaimmillaan, ja sunnuntaina on luvassa kaikenikäisille sopiva maksuton koko perheen kulttuurikarnevaali. Rajattu määrä Funky Elephantin early bird -lippuja on myynnissä 7.7. saakka edulliseen hintaan 18€ (+ toimituskulut 2,5€) Tiketissä (www.tiketti.fi) sekä Holvi-verkkokaupan kautta osoitteessa https://holvi.com/shop/funkyfamily/. Heinäkuun alussa tullaan paljastamaan lisää festivaaliesiintyjiä sekä kertomaan uutisia festivaalialueen monipuolisesta ohjelmasta ja aktiviteeteista.
 
Funky Elephant Festival 2017, Helsinki, Suvilahti 9.-10.9.2017
Omar (UK), DJ Hugo Mendez (UK/FRA), Nicole Willis & Banda Palomita, Tre-Funk III, Maria Gasolina, Ivah Sound System, Balkan Fever Oriental Sound System, Mysterose Garden, Maisa Tikka, Pomppulinnan Kreivi, Circus Johku, Sirkus Magenta sekä Simon Yearwood

Liput: Early bird-liput 18€ (+ toimituskulut 2,5€)
www.tiketti.fi ja https://holvi.com/shop/funkyfamily/
www.funkyelephantfestival.fi
 
www.omarmusic.co.uk
https://msnicolewillis.com/
https://soundcloud.com/strut/sofrito-mini-mix
https://www.facebook.com/trefunkthree/
http://www.mariagasolina.net/
https://soundcloud.com/ivah-sound
https://www.facebook.com/balkanfever/
https://soundcloud.com/mysterose-garden
 
Vuoden 2017 Funky Elephant -festivaalin yhteistyökumppaneiksi ovat tällä hetkellä vahvistuneet Lämpö, Radio Helsinki, Studio Magito, Circus Magenta, Pikseliähky, Eestimaja, Nuorten toimintakeskus Happi, Bass Campus ry, The Movement ry sekä Oranssi ry. Funky Elephant -festivaalia tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Helsingin kaupunki sekä Svenska kulturfonden.

Funky Elephant -festivaalin järjestää vuonna 1999 perustettu Funky Amigos ry, jonka toimintatarkoitus on on mustan rytmimusiikin ja alan artistien sekä kulttuurien moninaisuuden ja suvaitsevaisuuden edistäminen. Seuraava yhdistyksen tapahtuma on 1. heinäkuuta Helsingin Alppipuistossa järjestettävä maksuton kaupunkitapahtuma Elephantasy ‒ Funky Family Picnic.
 
www.funkyelephantfestival.fi

Kommentoi