Freelancemuusikot ry:n vuoden 2019 stipendi saksofonisti Linda Fredrikssonille

entry-image

Freelancemuusikot ry:n vuoden 2019 stipendi on myönnetty saksofonisti Linda Fredrikssonille. Fredriksson toimii musiikkikentällä laaja-alaisesti solistina, yhtyemuusikkona, säveltäjänä ja bändiliiderinä sekä Suomessa että kansainvälisesti. Hän on soittanut uransa aikana niin Mopo-trion, Ricky-Tick Big Bandin kuin Ultra Bran riveissä, Sinfonia Lahden solistina sekä lukuisissa muissa kokoonpanoissa.

Linda Fredriksson on monipuolinen muusikko, joka on yksi tämän hetken valovoimaisimpia saksofonisolisteja. Fredrikssonilla on muusikkona vahva oma ääni, josta välittyy avoin ja kokeileva suhde musiikkiin. Hänen rikas, genrerajoja ylittävä muusikkoutensa avaa uusia mahdollisuuksia koko muusikkoyhteisölle.

Perusteluissaan Freelancemuusikot ry:n johtokunta toteaa Fredrikssonin olevan solidaarinen kollega, joka säteilee positiivisuutta ympärilleen ja kantaa vastuuta työyhteisönsä hyvinvoinnista. Hän on erinomainen esikuva kaikille muusikolle.

Johtokunta luovuttaa stipendin Fredrikssonille maanantaina 9. joulukuuta 2019. Stipendi on suuruudeltaan 1000 € ja se myönnetään vuosittain merkittävästä työstä freelancemuusikkojen toimialalla.

Freelancemuusikot ry on Muusikkojen liiton suurin osasto. Freelancemuusikot edistää jäsentensä edellytyksiä työskennellä musiikkialalla. Yhdistys palvelee musiikin ammattilaisia ja valvoo heidän etujaan. Jäsenistöön kuuluu musiikkialan ammattilaisia Suomen eturivin artisteista aina sivutoimisesti keikkoja tekeviin muusikoihin - ja kaikkea tältä väliltä.

Jokaisella muusikolla on ainutlaatuinen tapa työskennellä musiikkialalla. Freelancemuusikot tuo yhteen nämä erilaiset tarinat.

 freelancemuusikot.fi

Kuva: Iiris Heikka

Kommentoi