Flame Jazz Cruise 15 tarjoilee minifestivaalin Itämerellä!

entry-image

Flame Jazz Cruise valloittaa Itämeren syyskuussa jo viidennentoista kerran. 

Turun satamasta lauantai-iltana 21.9. starttaavalla Viking Gracella nautiskellaan monipuolisesta kattauksesta aina bluesin ja countryn vivahteista tanssittavaan souliin sekä jazznostalgiasta elektronisiin visioihin. Jazzristeilylle kansainvälistä väriä saadaan Liettuasta ja Italiasta.

TUOMO & MARKUS FEAT. VERNERI POHJOLA
SAMI SAARI & JAZZPOJAT
HEINI IKONEN: QUEENS OF MOTOWN
3TM
MIKKO GUNU KARJALAINEN ITALIAN QUARTET (IT/FI)
SHINKARENKO JAZZ 4N (LT)


Jazzristeilyn avaa Liettuan tunnetuimpien jazzmuusikoiden joukkoon kuuluva nelikko, jota johtaa moninkertaisesti palkittu basisti Leonid Shinkarenko. Yhtye tekee paluuta huipulle yli kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kvartetin soitossa kuuluu pitkä kokemus sekä yhteinen soittohistoria, joka sallii soittajien heittäytyä vapaasti musiikin vietäviksi.

Lauantai-iltaa yökerhon puolella jatkaa Sami Saari ja Jazzpojat. Suomalaisen soulmusiikin keskeisenä hahmona tunnettu Saari on aina ollut sielultaan jazzmies. Nyt hän on koonnut yhtyeen jossa vahva solismi sekä pettämätön svengi yhdistävät voimansa. Illan huipennukseksi lavalle astuu taitavana soul-laulajana ja räiskyvänä esiintyjänä tunnettu Heini Ikonen yhtyeineen. Tanssilattia kuumenee, kun kuusihenkinen kokoonpano palaa soulin kulta-aikaan tulkiten Motownin kuningatarten tunnettuja hittejä ja unohdettuja klassikoita.

Sunnuntain paluumatka käynnistyy Retro Barissa monissa jazzliemissä keitettyjen muusikoiden seurassa. Trumpetisti Mikko Karjalainen ja rumpali Alessandro D'Anna päättivät perustaa oman kansainvälisen yhtyeen soitettuaan pitkään yhdessä maailman jazztähtien kiertueilla. Yhtyeen ohjelmisto koostuu Karjalaisen sävellyksistä sekä tarkoin valituista standardeista. Matka jatkuu minimalistisen 3TM-trion akustis-elektronisilla soundeilla. Suomijazzin visionääri Teppo Mäkysen yhtye luo Vogue-saliin ainutlaatuisen äänimaiseman ja intiimin tunnelman, jossa yleisö pääsee aistimaan etsimisen ja löytämisen kiehtovaa prosessia.

Viidennentoista Flame Jazz Cruisen kruunaa Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin luotsaama komea live-kokoonpano. Amerikassa mainetta niittänyt voimaduo ammentaa vahvuutensa singer-songwriter-perinteestä ja kaataa raja-aitoja tyylilajien välillä. Folkin, countryn ja soulin yhdistävää americanaa tulkitsee yhtyeen riveissä nyt myös jazztrumpetisti Verneri Pohjola

Konserttien lisäksi huippuartisteja voi kuulla yhdessä musiikinopiskelijoiden kanssa myös vapaamuotoisissa jameissa. Talk show -keskusteluissa kuullaan artistien, tapahtumajärjestäjien ja muiden jazztyöläisten tuoreimpia kuulumisia.


Flame Jazz Cruise 15
La 21.9.2019 klo 20.55 
Viking Grace
Turun Linnansatama

Paluu Turun satamaan sunnuntaina 22.9. klo 19.50.
Normaali risteilylippu oikeuttaa sisäänpääsyyn kaikkiin risteilyn konsertteihin.

LIPUT: VIKING LINE


OHJELMA – Kaikki aikataulut Suomen ajassa

Lauantai 21.9.

Klo 21.30 Flame Jazz Talk Show (Retro)
Klo 22.00 Shinkarenko Jazz 4N (LT) (Retro)
Klo 23.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 23.00 Sami Saari & Jazzpojat (Vogue)
Klo 00.15 Heini Ikonen: Queens of Motown (Vogue)

Sunnuntai 22.9.

Klo 13.00 Mikko Gunu Karjalainen Italian Quartet (FI/IT) (Retro)
Klo 14.15 Flame Jazz Jam Session (Retro)
Klo 14.30 Flame Jazz Talk Show (Vogue)
Klo 15.30 3TM (Vogue)
Klo 17.00 Tuomo & Markus feat. Verneri Pohjola (Vogue)

Kommentoi