Siirry pääsisältöön

Esko Linnavalli -sävellyskilpailussa etsitään uusia big band -sävellyksiä

Suomen Big Band -yhdistys ja UMO järjestävät viidennen "Esko Linnavalli" big band -sävellyskilpailun syksyllä 2013.

Kilpailu on avoin kaikille musiikin tekijöille ja sen tarkoituksena on nostaa esille uuden big band -musiikin tekijöitä sekä osaltaan tukea uuden musiikin säveltämistä ja esittämistä. 

Kilpailun suosio on kasvanut huimasti kerta kerralta ja uudet suomalaiset säveltäjäkyvyt ovat nousseet suuren yleisön ja big bandien tietoisuuteen kilpailun avulla. Tänä vuonna finaalikonsertin radiointi tuo julkisuutta entistä enemmän. 

Kilpailu tekee kunniaa UMO Jazz Orchestran perustajajäsenelle ja kapellimestarille Esko Linnavallille, jonka kausi orkesterin taiteellisena johtajana kesti vuodesta 1975 vuoteen 1991. Linnavallin ansiosta UMO:sta kehittyi kansainvälisesti tunnustettu jazzorkesteri sekä pysyvä instituutio Suomen musiikkielämässä.

Esiraati valitsee kilpailuun 15.8. mennessä lähetetyistä sävellyksistä enintään 10 teosta, jotka esitetään suorana radioitavassa konsertissa Ylen M 1-studiolla Pasilassa torstaina 7.11. klo 19.00. Tässä konsertissa tuomaristo valitsee kolme palkittavaa teosta. Myös yleisö saa antaa äänensä ja kappaleista valitaan kuulijoiden suosikki. Teokset kilpailevat anonyymisti alkukarsintavaiheessa, mutta finaalikonserttiin pääsevien kappaleiden säveltäjät julkistetaan.

Tutustu kilpailun sääntöihin Suomen Big Band -yhdistyksen sivuilta tai kysy lisää kilpailusihteeri Marjo Riihimäeltä, puh. 050 361 0431 tai marjo.riihimaki@sbby.com.

Kommentoi