Esittelyssä kotimaisen jazzmusiikin uusi supergroup: Mortality

entry-image

Mortality-yhtye on suomijazzin kärkinimistä koostuva uusi kokoonpano, jonka syyskuussa Finnvox-studiolla äänitetty ensilevytys julkaistaan loppuvuodesta 2019. Yhtyeen ensiesiintyminen nähdään Tampereen G Livelabissa 13.11.

Yhtyeen nimeä kantava esikoislevy Mortality on konseptialbumi, jonka teema on nimensä mukaisesti kuolevaisuus ja ihmiselon rajallisuus. Kappaleet ovat alun perin projektin tuottajan Tapio Ylisen sävellyksiä ja ne ovat syntyneet hänen vaimonsa traagisen kuoleman välittömissä jälkimainingeissa. Albumia varten kukin yhtyeen jäsen otti sovitettavakseen yhden näistä sävellyksistä päämääränään luoda yhteisen teeman alle syntyvä kokonaistaideteos.

Mortality yhdistää progressiivisen rockin konseptitaide-estetiikan jazzin soundimaailmaan, harmoniaan ja improvisatorisuuteen. Raskaasta aihepiiristään huolimatta albumin ja yhtyeen musiikki on herkkää, melodista ja toiveikasta. Kukin yhtyeen jäsen antaa oman, persoonallisen tulkintansa albumin aihepiiristä omissa kappaleissaan, tuottaja Ylisen sävelkielen pitäessä kokonaisuuden yhtenäisenä. Teema-albumin kokonaisuutta tukee myös graafikko Aarni Ylisen luoma kansitaide.

Albumin tarkempi julkaisuaikataulu julkistetaan lokakuun aikana.

MORTALITY LIVE:
Ke 13.11.2019 G Livelab Tampere klo 19.00

KOKOONPANO:
Verneri Pohjola – trumpetti
Pauli Lyytinen – saksofonit
Aki Rissanen – piano, sähköpiano
Mika Kallio – rummut
Jori Huhtala – kontrabasso
Jere Haakana – kitara
+
Teemu Viinikainen – kitara
Tapio Ylinen – sävellykset

Kommentoi