Siirry pääsisältöön

Elifantreen tulevalla albumilla vierailee huippurumpaleita ympäri maailmaa – Ennakkosingle ulkona nyt

entry-image

Elektro-akustisesti kokeellista rytmimusiikkia luova Elifantree julkaissut uuden singlen. Sweden: Gold Dust on toinen ennakkolohkaisu yhtyeen vuoden 2021 alkupuolella julkaistavalta kuudennelta albumilta, jonka vieraina kuullaan kansainvälisiä lyömäsoitintaiteilijoita ympäri maailmaa.

Uusi single on tehty yhdessä ilmiömäisestä groovestaan tunnetun ruotsalaisrumpali Andreas Werliinin kanssa. Werliin tunnetaan etenkin Wildbirds and Peacedrums -duosta, jonka lisäksi hän kiertää myös muun muassa Tonbruket-yhtyeen sekä Ane Brunin kanssa.

Sweden: Gold Dust sävellettiin ja äänitettiin Ruotsin länsirannikolla sijaitsevassa mökissä. Kappaleeseen saatiin inspiraatiota alueen kauniista ympäristöstä – villi meri, lehtensä pudottavat puut, Bohuslänin pyöreät kalliot sekä pitkät keskustelut reiki-energiahoidoista ja elämästä ylipäätään toivat kappaleeseen omaleimaisia vivahteita.

Uuden albumin teko oli iso Koneen Säätiön tukema projekti, jossa äänitaiteilija Anni Elif, saksofonisti Pauli Lyytinen ja ääniteknikko Joonas Saikkonen kiersivät maailmaa kannettava studio mukanaan ja äänittivät epäkonventionaalisissa ympäristöissä kahdeksan eri maalaisen huippurumpalin kanssa. Maaliskuussa ilmestynyt ensimmäinen single Finland: Black Sheep äänitettiin Elifantreen vakiorumpalin Olavi Louhivuoren kanssa Suomessa.

Vuonna 2007 perustetun Elifantreen soundi on kehittynyt kokeellisemman popin suuntaan, mutta bändin alkuperäinen jazztausta on edelleen kuultavissa. Yhtyeen musiikkia on verrattu muun muassa Pablo Picasson, Charlie Chaplinin ja David Lynchin töihin. Elifantreelta on ilmestynyt viisi kriitikoiden ylistämää albumia Eclipse Music -levymerkin julkaisemana: Love & Trees (2010), Time Out (2012), Movers and Shakers (2015), Anemone (2018) ja Blood Moon (2019). Viimeisin albumi Blood Moon on yhteislevy nykyklassisen Tölöläb-kvartetin kanssa.

Uransa aikana Elifantree on myös keikkaillut ahkerasti ympäri maailmaa. Yhtye on nähty sekä merkittävillä kotimaisilla että ulkomaisilla festivaaleilla, kuten Tampere Biennale, Fusion Festival (DE), Südtirol Jazz Festival (IT), Ljubljana Jazz Festival (SLO), Flow Festival ja monilla muilla konserttilavoilla Japanissa asti. Suomessa yhtyeen voi nähdä livenä seuraavan kerran Tampereen G Livelabissa 8. lokakuuta, jossa juhlitaan myös uutta singleä.

Sweden: Gold Dust -single suoratoistopalveluissa

Spotify: https://spoti.fi/2Gi8e5Q
Apple Music / iTunes: https://apple.co/3jof4Fc
Deezer: https://bit.ly/2HQQZJl

Sweden: Gold Dust -kappaleen kokoonpano
Anni Elif - laulu
Pauli Lyytinen - saksofoni, syntetisaattori, tempest
Joonas Saikkonen - äänitys ja miksaus
Andreas Werliin (SE) - rummut

Seuraa yhtyettä
Kotisivut
Instagram
Facebook

Kuva: Iiro Kaukiainen

Kommentoi